Συνεργασία ΟΠΕΚΕΠΕ & Πυροσβεστικές για τη διερεύνηση εμπρησμών !!!

« Σημαντική η συνεισφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην διερεύνηση εγκλημάτων εμπρησμού.»

Ιδιαίτερα χρήσιμη και επιτυχής κρίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα η συνεισφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην διερεύνηση των αιτίων των εμπρησμών, μέσα από την πρόσφατη διασύνδεση του Οργανισμού με τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2013, συνδέθηκε η πληροφοριακή βάση γεωχωρικών δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ με το Π.Σ.

Πρόκειται για μία σημαντική συνεργασία, αφού η χώρα μας μαστίζεται τα τελευταία 30 χρόνια από το έγκλημα του εμπρησμού, το οποίο αποφέρει όχι μόνο τεράστιες υλικές και οικολογικές ζημιές, αλλά δυστυχώς και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, διαθέτει άμεσα στο Πυροσβεστικό Σώμα κρίσιμες πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας, τοποθεσίας και ιδιοκτησίας των αγροτεμαχίων, έτσι ώστε να εντοπίζονται γρήγορα οι δράστες, είτε ενεργούν από πρόθεση, είτε από αμέλεια. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοποριακής διασύνδεσης, αναμένεται να είναι η αξιόλογη μείωση ενάρξεων αγροτικών και δασικών πυρκαγιών, αφού καθημερινά η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ. αντιμετωπίζει 5-8 περιστατικά.

Σημειώνεται ότι η σημαντική αυτή συνεργασία ξεκίνησε μετά από  υπηρεσιακό αίτημα του Διευθυντού της  Δ.Α.Ε.Ε. του Πυροσβεστικού Σώματος και την σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του Υπουργείου Δημ. Τάξης και του Αρχηγείου του Π.Σ. προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκο. Ο κ. Αποστολάκος έκανε δεκτό το εν λόγω αίτημα, επισημαίνοντας σε επιστολή του ότι οι διοικητικές δομές ενός σύγχρονου κράτους οφείλουν να συνεργάζονται με γνώμονα την θωράκιση του Δημοσίου συμφέροντος.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποδεικνύει έμπρακτα ότι όχι μόνο βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών, ενισχύοντας τους αποτελεσματικά, αλλά βοηθά ευρύτερα στην υπεράσπιση της αγροτικής γης και του φυσικού περιβάλλοντος, μέσα από την υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία  που διαθέτει.
Γραφείο Τύπου ΟΠΕΚΕΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)