Πέρασε δίπλα του… μετεωρίτης !!! (Video)

Εάν οι εκτιμήσεις των ειδικών επιβεβαιωθούν, θα είναι η πρώτη φορά που πτώση μετεωρίτη σε «σκοτεινή πτήση», δηλαδή όταν πάψει να φλέγεται, θα έχει καταγραφεί από αυτόπτη μάρτυρα και σε βίντεο.

Αυτό φαίνεται όμως πως συνέβη στον skydiver Anders Helstrup, που γλίτωσε από τα χειρότερα όταν το τμήμα μετεωρίτη πέρασε δίπλα του με ταχύτητα 480 χιλιομέτρων την ώρα, μόλις είχε πηδήξει από αεροπλάνο κάνοντας ελεύθερη πτώση πάνω από το Hedmark, στη νοτιοανατολική Νορβηγία.

Ο γεωλόγος Hans Amundsen δηλώνει πεπεισμένος πως πρόκειται για μετεωρίτη. «Δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο. Έχει το τυπικό σχήμα μετεωρίτη», τόνισε.
Την ώρα της πτώσης ο Helstrup δεν είχε ιδέα πως βρέθηκε τόσο κοντά σε έναν μετεωρίτη. «Κατάλαβα πως κάτι ήταν, αλλά δεν συνειδητοποίησα τι συνέβαινε», περιγράφει στη Daily Mail.

Είχε όμως καταγράψει την πτώση σε βίντεο και το playback αποκάλυψε με καθαρότητα τι είχε συμβεί.

Τελικά επικοινώνησε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Όσλο, όπου το βίντεο του προκάλεσε αίσθηση και οι ειδικοί εμφανίστηκαν βέβαιοι πως επρόκειτο για μετεωρίτη.

Αυτό που κάνει το βίντεο μοναδικό είναι πως είναι η πρώτη φορά που μετεωρίτης καταγράφεται την ώρα της λεγόμενης «σκοτεινής πτήσης», εξηγεί η Daily Mail.


http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)