222 αλεξιπτωτιστές πέφτουν… μαζί για μια θέση στο Γκίνες !!! (video)

Για μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ομάδα 222 βετεράνων αλεξιπτωτιστών από όλο τον κόσμο θα επιχειρήσει αυτή την εβδομάδα μια ομαδική πτώση σε σχηματισμό. Αν το πετύχουν θα σπάσουν κάθε προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

Οι αλεξιπτωτιστές θα κάνουν μια σύντομη πτώση σε δύο σχηματισμούς πριν ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους. Το παγκόσμιο ρεκόρ για διπλό σχηματισμό ανήκει σε 110 αλεξιπτωτιστές που έκαναν ομαδική πτώση στη Φλόριντα των ΗΠΑ πέρυσι, δήλωσε μια εκπρόσωπος της ομάδας που οργανώνει το εγχείρημα.

«Η ομάδα είναι πολύ αισιόδοξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε η Γκούλσιν Γκίλμπερτ, αλεξιπτωτίστρια και εκπρόσωπος της ομάδας World Team. «Μέχρι στιγμής όλα φαίνεται πως βαίνουν καλώς», είπε.

Στην πτώση θα πάρουν μέρος ομάδες αλεξιπτωτιστών από 28 χώρες και το εγχείρημα σχεδιάζεται να γίνει στην πόλη Ελόι της πολιτείας Αριζόνα.

Οι αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι θα φορούν πολύχρωμες φόρμες, θα πηδήξουν από 10 αεροπλάνα και θα έχουν 80 δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους να τοποθετηθούν σε έναν καλειδοσκοπικό σχηματισμό και κατόπιν σε άλλον έναν, προτού ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους. 


Θα αναπτυχθούν σε δύο διαφορετικούς σχηματισμούς, έναν αμέσως μόλις πηδήξουν από τα αεροπλάνα και έναν ακόμη καθώς θα βρίσκονται σε ύψος 19.500 ποδών (6 χλμ.) πάνω από το έδαφος. Η ταχύτητα της πτώσης τους θα φτάνει τα 190 χιλιόμετρα την ώρα.

«Αυτό που έχει αναλάβει να κάνει ο καθένας από εμάς δεν είναι πολύ δύσκολο», δήλωσε ο Αμερικανός Μπι Τζέι Γουόρθ, ο επικεφαλής της προσπάθειας. «Ωστόσο, το να καταφέρεις να συγχρονίσεις αποτελεσματικά και με ασφάλεια 222 αλεξιπτωτιστές αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση».

 
Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή οποιουδήποτε απροόπτου. «Πρόκειται για ένα εγγενώς επικίνδυνο άθλημα και δεν γίνεται να κάνουμε πράγματα βιαστικά», εξήγησε η Γκίλμπερτ.

«Τα πάντα πρέπει να γίνουν κατά στάδια και η ασφάλεια βρίσκεται στο μυαλό όλων μας πάνω από όλα». Κατά τη διάρκεια μιας περσινής προσπάθειας να σπάσει το ρεκόρ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους σε ύψος περίπου 60 μέτρων και συνετρίβησαν στο έδαφος.

πηγή: news.gr
http://perierga.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)