Ένα τεράστιο μάτι πάνω από την Καλιφόρνια: Πώς η αστυνομία παρακολουθούσε μια ολόκληρη πόλη !!! (Video)

Το πραγματικό "Big Brother" έκανε το πέρασμα του από το Compton της Καλιφόρνια. Διαβάστε πώς μια ολόκληρη πόλη τελούσε υπό πλήρη παρακολούθηση. Και όταν λέμε πλήρη, εννοούμε πλήρη.

Το "πείραμα" του Compton, δείχνει το μέλλον μας. Ή μήπως όχι;

Σε μια μυστική δοκιμή της τεχνολογίας μαζικής επιτήρησης, κλιμάκιο της Αστυνομίας του Los Angeles επάνδρωσε ένα πολιτικό αεροσκάφος και το έστειλε πάνω από το Compton της Καλιφόρνια για να καταγράψει τα πάντα. Όλα όσα έλαβαν χώρα σε μια ακτίνα 10 μιλίων.

Οι κάτοικοι του Compton δεν είχαν ιδέα για το τι θα γινόταν. Η κατασκοπευτική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το 2012 και τώρα έγινε γνωστή μετά από την κοινοποίηση της στα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης Ross McNutt, δήλωσε: "Μπορούσαμε να πετάμε ελεύθερα πάνω από την πόλη και με κάμερες να καταγράφουμε τα πάντα και να παρακολουθούμε τους πάντες, να ζουμάρουμε και να ακολουθούμε αυτοκίνητα".

Ο ίδιος κατασκευάζει συστήματα παρακολούθησης, μέρος των οποίων προσδοκά να πουλήσει στις αστυνομικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Στα πλαίσια της συμφωνίας άλλωστε, τα συστήματα του χρησιμοποιήθηκαν στην εν λόγω επιχείρηση.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας του είναι ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά, τόσο του Google Earth, όσο και του TiVo. Παρέχει κοινώς τη δυνατότητα εστίασης, αλλά και rewind, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να πηγαίνουν πίσω στον χρόνο και να ελέγχουν όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να τους έχουν διαφύγει.

Η συσκευή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ ο McNutt διατίθεται να πουλήσει τα προϊόντα του στις Αρχές των ΗΠΑ, σε "τιμή ευκαιρίας", όπως λέει.



Πηγή έμπνευσης του για την ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτήρησης ευρείας περιοχής, ήταν οι αποστολές των συμπατριωτών του σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Οι κάμερες του, όπως αναφέρει, μπορούν να τοποθετηθούν στην "κοιλιά" των πολιτικών αεροσκαφών που είναι υπεράνω υποψίας και να κάνουν τις παρακολουθήσεις αναίμακτα.

"Όλο το σύστημα μας κοστίζει λιγότερο από ένα ελικόπτερο της αστυνομίας και είναι πιο οικονομικό στη λειτουργία του ανά ώρα σε σχέση με τη λειτουργία και την πτήση ανά ώρα ενός τέτοιου ελικοπτέρου. Όμως την ίδια ώρα, "βλέπει" 10.000 περισσότερες φορές την περιοχή που ένα ελικόπτερο της ασφάλειας, μπορεί να παρακολουθήσει", αναφέρει ο McNutt.

Ένας μυστικός κατάσκοπος του Los Angeles, δήλωσε πως η όλη κατάσταση θυμίζει μεν Big Brother, από την άλλη η παραδοχή αυτή, δεν τον αποθάρρυνε καθόλου από το να διατελέσει τις υποκλοπές.

Ο λοχίας Douglas Iketani, παραδέχτηκε ότι η επιχείρηση έγινε εν αγνοία του κοινού, για να αποφύγουν την κατακραυγή.

"Οι περισσότεροι δεν βλέπουν με καλό μάτι το μάτι που τους παρακολουθεί από τον ουρανό", ομολογεί. "Αλλά το πείραμα έγινε για καλό λόγο", συνεχίζει.

"Με το σύστημα αυτό μπορούμε να διαλευκάνουμε πολλά εγκλήματα που δεν είχαν αυτόπτες μάρτυρες", λέει και διατυπώνει την εξής απίστευτη πρόταση: "Ok, είναι παράδοξο και οι περισσότεροι αρχικά διαφωνούν, αλλά με τον καιρό θα το συνηθίσουν. Άλλωστε, δεν μπορούμε να δούμε και μέσα από τα παράθυρα των υπνοδωματίων τους, ή το μπάνιο τους. Συνήθισαν άλλωστε τις κάμερες ασφαλείας στα καταστήματα και στους δρόμους".

Για την ώρα, οι Αρχές των ΗΠΑ αρνούνται ότι έχουν παραγγείλει τα συστήματα παρακολούθησης που δοκιμάστηκαν.
http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)