Λιγότερες διακοπές θα κάνουν φέτος χιλιάδες μαθητές-500 σχολεία ανοίγουν την Τετάρτη του Πάσχα !!!

Συντομότερες θα είναι φέτος οι διακοπές του Πάσχα για αρκετούς μαθητές, καθώς θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία και τα μαθήματα τους …. νωρίτερα και όχι μετά την Κυριακή του Θωμά ως είθισται.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 500 σχολεία θα ανοίξουν την Τετάρτη του Πάσχα, διότι πρέπει να καλυφθούν οι ώρες μαθημάτων που χάθηκαν εξαιτίας των καταλήψεων που έγιναν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Αναλυτικότερα, στην Αττική 104 Γυμνάσια και Λύκεια θα πρέπει να αναπληρώσουν χαμένες ώρες το Πάσχα, στη Θεσσαλία 112 σχολεία, στην Πελοπόννησο 33 σχολεία, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 10 σχολεία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, σε όσα σχολεία πρέπει να αναπληρωθούν έως και τρεις ημέρες, αυτές θα καλυφθούν με την απώλεια ισάριθμων ημερών από τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα. Όσο για τα σχολεία που υπάρχει η ανάγκη κάλυψης περισσότερων ημερών, τότε το χαμένο έδαφος θα καλυφθεί το Μάιο, έπειτα από τη λήξη του διδακτικού έτους.


Ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία, αλλά να μην δουν κανέναν καθηγητή στην έδρα, καθώς η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων, κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ.-11 π.μ.) για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα, στα σχολεία όπου ορίζεται να γίνει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές. Η ΟΛΜΕ κάλεσε μάλιστα τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες.

http://www.star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)