Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Ψωμί με μπύρα, μπέικον και τσένταρ !!! (για να μη μείνει ψίχουλο)

Το cookbox.gr φτιάχνει ψωμί με μπύρα, μπέικον και τυρί τσένταρ και κάνει τη διαφορά.

ΥΛΙΚΑ
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 340 ml μπίρα
  • 6 φέτες μπέικον τσιγαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
Χρόνος Προετοιμασίας
  • 30'
Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Προετοιμάζουμε ένα μακρόστενο ταψάκι βουτυρώνοντας το ή βάζοντας στο εσωτερικό του αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά φτιάχνουμε μια λακκούβα στο κέντρο τους. Μέσα στη λακκούβα βάζουμε τη μπύρα, τη μισή ποσότητα του μπέικον και τη μισή ποσότητα του τυριού. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και την αλείφουμε με τη μισή ποσότητα του βουτύρου.

Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα.

Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπέικον, το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε στο φούρνο για ακόμη 25 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πριν το βγάλουμε από το ταψί και το κόψουμε.
http://cosmo.gr
http://www.cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...