Ένας μυστηριώδης κρατήρας στο "τέλος του κόσμου" !!! (video)

Ένας τεράστιος, αλλά μυστηριώδης κρατήρας που εντοπίστηκε στη μακρινή Σιβηρία, ανάγκασε τους επιστήμονες να ψάχνουν να βρουν απαντήσεις: Ήταν μετεωρίτης; Ήταν όπλο; Ή μήπως ήταν ένα σημάδι έκρηξης από την υπερθέρμανση του πλανήτη;

Το φαινομενικά απύθμενο κοίλωμα εντοπίστηκε από το ελικόπτερο μιας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που πετούσε πάνω από τη βορινή Σιβηρία – μια περιοχή περιβόητη για καταστροφικά γεγονότα. Το μέρος όπου βρέθηκε ο κρατήρας, είναι γνωστό ως Yamal, που σημαίνει “το τέλος του κόσμου”.

Το πιο θανάσιμο χτύπημα μετεωρίτη της σύγχρονης εποχής – η έκρηξη της Tunguska – συνέβη στην περιοχή το 1908. Ισοπέδωσε τεράστιες εκτάσεις δασικής γης σε μια περιοχή 2000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Καμία τέτοια λάμψη από έκρηξη ή σεισμικό γεγονός δεν έχει καταγραφεί πρόσφατα. Παρ' όλα αυτά, εμφανίστηκε αυτή η μυστηριώδης κοιλότητα.


Το ειδησεογραφικό site, The Siberian Times, αναφέρει ότι οι έκπληκτοι επιβάτες στο ελικόπτερο είπαν στον πιλότο να γυρίσει με το ελικόπτερο γύρω από τον μυστηριώδη κρατήρα. Τότε ο μηχανικός Konstantin Nikolaev τράβηξε σε video την κοιλότητα και ανέβασε το απόσπασμα στο YouTube.

Από τη στιγμή που το video εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, έχει γίνει χαμός από τις φήμες για UFO, μυστικές εισόδους στο εσωτερικό της Γης, όπως επίσης και τις πιο κοινότυπες φήμες περί περιοχών δοκιμής όπλων και για θεωρίες πτώσης μετεωριτών.

“Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι μετεωρίτης”, είπε στα μέσα αντιπρόσωπος του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας. Η Ρωσίδα επιστήμονας Anna Kurchatova, από το Υπό – Αρκτικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, πιστεύει ότι η αιτία για τον κρατήρα πρέπει είναι πιο λογική από την υπερθέρμανση του πλανήτη.


Το παγωμένο έδαφος της Σιβηρίας – γνωστό ως permafrost (μόνιμα παγωμένο έδαφος) – περιέχει εκατομμύρια τόνους μεθανίου. Καθώς η επιφάνεια του εδάφους θερμαίνεται, το αέριο αρχίζει να απελευθερώνεται και να συγκεντρώνεται σε πτητικούς θύλακες. Ένα μείγμα νερού, άλατος και αερίου μπορεί να πυροδότησε μια υπόγεια έκρηξη. Μια άλλη πιθανότητα είναι ο θύλακας αερίου απλά να ανέπτυξε αρκετή πίεση ώστε να έσκασε όπως ένας φελλός από σαμπάνια.

Τα στοιχεία για την αιτία δημιουργίας του κρατήρα δεν βρίσκονται πολύ μακριά. Μία επιστημονική ομάδα έχει σταλεί για να ερευνήσει την κοιλότητα και πρόκειται να φτάσει στην τοποθεσία την Πέμπτη, όπως αναφέρουν οι Siberian Times.


Η αποστολή περιλαμβάνει ειδικούς από το Κέντρο για τη Μελέτη της Αρκτικής και το Ινστιτούτο Κρυόσφαιρας της Ακαδημίας Επιστημών, στη Ρωσία. Θα πάρουν δείγμα από το έδαφος, το νερό και τον αέρα της περιοχής με σκοπό να καθορίσουν τη φύση της κοιλότητας.

Ο κρατήρας βρέθηκε στην αυτόνομη επικράτεια του Yamalo – Nenets, περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Bovanenkovo. Η χερσόνησος, που βρέχεται από τα νερά της Αρκτικής, είναι η πηγή της εξαγωγής από τη Ρωσία φυσικού αερίου στην ευρεία αγορά της Ευρώπης.


Large crater appears at the 'end of the world' από allthewebnews
(Πηγή: News.com.au)
http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)