Ολοκληρώνει το τελευταίο του ταξίδι το Costa Concordia !!! (Video)

Γένοβα, Ιταλία
Στο λιμάνι της Γένοβας φτάνει την Κυριακή το κατεστραμμένο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, ολοκληρώνοντας το τελευταίο του ταξίδι.

Το πλοίο, το οποίο ναυάγησε τον Ιανουάριο του 2012 στο νησί Τζίλιο, θα διαλυθεί.
Η διαδικασία της απομάκρυνσής του από τη θαλάσσια περιοχή του νησιού Τζίλιο διήρκεσε δύο χρόνια.

Η προσέγγιση στο λιμάνι της Γένοβα είναι εξίσου κρίσιμη. Οι ιταλικές αρχές δηλώνουν ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψουν τη μόλυνση της θάλασσας, ωστόσο εκφράστηκαν ανησυχίες λόγω των περίπου 100 τόνων καυσίμων που υπάρχουν στο κρουαζιερόπλοιο.
Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποίησε ταξίδι τεσσάρων ημερών μέχρι τη Γένοβα και βρίσκεται λίγο έξω από το λιμάνι της πόλης.

Στη Γένοβα αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, προκειμένου να παρακολουθήσει το τέλος της διαδικασίας.
«Η επιχείρηση ανάκτησης του Concordia δεν ήταν εύκολη. Η Ιταλία την πραγματοποίησε, μια Ιταλία που -όταν προσπαθεί- είναι ικανή να κάνει τα πάντα, ακόμα και να μας εκπλήξει» είπε ο Ρέντσι.

Όπως αναφέρει το BBC, το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο κατασκευάστηκε στη Γένοβα και ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι με επευφημίες, επιστρέφει «πληγωμένο» σπίτι του για να διαλυθεί.

Συνολικά, 32 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 13 Ιανουαρίου του 2012.
http://news.in.gr
Last Journey...

Δείτε ακόμη: 
Animation: Πώς εξελίσσεται η επιχείρηση του Costa Concordia !!! (Video)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)