Σε ποιες περιοχές θα πετάμε από το 2015 με υδροπλάνα (λίστα) !!!

Η Τήνος είναι το πρώτο κυκλαδίτικο νησί που θα αποκτήσει υδατοδρόμιο καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός παραχώρησης χώρου για υδατοδρόμιο.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αν όλα πάνε καλά από 2015 οι Ελληνες θα πετάνε παντού με υδροπλάνα.

Συγκεκριμένα, τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια σε νησιά των Κυκλάδων, του Ιουνίου, του βορείου Αιγαίου, διάφορες παραλιακές περιοχές της χώρας, αλλά και σε λίμνες. Η εταιρεία «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.» έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την κατασκευή 15 υδατοδρομίων, μεταξύ άλλων στα εξής νησιά:

    Τήνο
    Σκόπελο
    Αλόννησο
    Σκύρο
    Ζάκυνθο

Στις εξής παράλιες περιοχές:

    Βόλο
    Αμφιλοχία 


Παράλληλα, προχωρά τις διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων στις εξής λίμνες:
    

Τριχωνίδα στο Αγρίνιο   

Παμβώτιδα στα Ιωάννινα
   Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας
    Πολυφύτου στην Κοζάνη
    Κερκίνη στις Σέρρες
    Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα

Την ίδια ώρα η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει εγκριθεί να αδειοδοτήσει 16 υδατοδρόμια συνολικά στη χώρα, τα οποία είναι τα εξής:

    Κέρκυρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
    Παξών (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
    Ερείκουσας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
    Οθωνών(ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)
    Πάτρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας)
    Ρεθύμνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου)
    Λαυρίου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου)
    Ηρακλείου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου)
    Λίμνης Βεγορίτιδας (ιδιοκτησίας Δήμου Αμυνταίου)
    Ραφήνας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας)
    Χερσονήσου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κρήτης)
    Σίφνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Σίφνου)
    Πόρου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Πόρου)
    Χανίων (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Χανίων) 


Υδατοδρόμιο αναμένεται να δημιουργηθεί και τα εξής νησιά και παράλιες περιοχές:

    Σάμος
    Πάτμος
    Πάρος
    Ιθάκη
    Μεσολόγγι
    Καλαμάτα

Αναφορικά με το πρώτο υδατοδρόμιο, αυτό της Τήνου, ανάδοχος της διαδικασίας ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Τήνου ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού που συστήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου και Άνδρου.

Είναι το πρώτο νησί στις Κυκλάδες που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για υδατοδρόμιο και ακολούθησε τον δρόμο της επιλογής αναδόχου επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει εξ αρχής την υποβολή αίτησης για αδειοδότηση, θα κατασκευάσει το υδατοδρόμιο και στη συνέχεια θα αναλάβει ως Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου. Το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο της Τήνου & Άνδρου δεν επιβαρύνεται με οποιοδήποτε κόστος.


«Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. προχωράει με σταθερά βήματα και αναμένεται σύντομα να έχει ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων και στις Κυκλάδες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. .

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει: «Η Τήνος είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς με πολλούς επισκέπτες και αυξημένο τον θρησκευτικό τουρισμό που πολύ σύντομα θα αποκτήσει διασύνδεση με όλη την Ελλάδα μέσω των υδροπλάνων… Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους πιθανούς προορισμούς, οι οποίοι θα οδηγήσουν και στην προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στοχεύουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων όπου θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση της Τήνου με την υπόλοιπη Ελλάδα».


Η Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων και σε άλλα νησιά και σύντομα θα έχει αναπτύξει προορισμούς προς όλη την Ελλάδα. Παράλληλα πολλοί Δήμοι και Λιμενικά Ταμεία έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος και διαγωνισμούς για τα υδατοδρόμια τους και άλλοι προχωράνε με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για την παραχωρήσεις στα λιμάνια τους.

http://www.imerisia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)