Μην καπνίζετε πριν κοιμηθείτε. Τι μπορεί να πάθετε !!!

Καπνίζετε φανατικά; Πόσες φορές πριν κοιμηθείτε, δεν είπατε: "ας κάνω ένα τελευταίο τσιγάρο" και ύστερα το ανάψατε; Την επόμενη φορά που θα το σκεφτείτε πάλι, μην το κάνετε.

Γερμανοί επιστήμονες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου διαπίστωσαν πως όσοι καπνίζουν έστω και ένα τσιγάρο πριν κοιμηθούν, απλά δεν… κοιμούνται όπως πρέπει και δεν ξεκουράζουν το κορμί και τον εγκέφαλό τους, όπως κάποιος που δεν θα καπνίσει ένα τσιγάρο πριν πέσει για ύπνο.
Ο ύπνος τους, είναι άσχημος και ταραγμένος, και δεν φτάνουν σε αυτό που λέμε «βαθύς ύπνος».

Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι το 17% των καπνιστών κοιμούνταν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ και το 28% ανέφεραν διαταραχές κατά τον ύπνο τους.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους μη καπνιστές ήσαν κατά πολύ χαμηλότερα. Άγγιζαν το 7% και το 19%.

Η έρευνα των Γερμανών δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό για θέματα βιολογίας του εθισμού «Addiction Biology». Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Στέφαν Κρόος, τόνισε: «Η μελέτη αναδεικνύει για πρώτη φορά την αυξημένη πιθανότητα διαταραχών στον ύπνο των καπνιστών σε σύγκριση με τους μη καπνιστές».

Υπεύθυνη για τις διαταραχές ύπνου, οι επιστήμονες θεωρούν την νικοτίνη η οποία λειτουργεί σαν διεγερτικό στον οργανισμό, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και την πίεση και όλα αυτά λίγα λεπτά πριν πέσουμε να κοιμηθούμε.

Με απλά λόγια ενώ ο οργανισμός μας, και το κορμί μας έχει περιέλθει σε μια κατάσταση χαλαρότητας λίγο πριν κοιμηθεί, η νικοτίνη λειτουργεί σαν μια «βόμβα» που πυροδοτεί ένταση στο νευρικό και όχι μόνο σύστημα.
http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)