Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Μια δημοπρασία, που ο καθένας θα ήθελε να κερδίσει. Πωλείται θησαυροφυλάκιο του 1912, μαζί με τα κέρματα !!!

Αν αποφασίσει κάποιος να κάνει  αυτή την αγορά μπορεί να ζήσει σαν τον Σκρουτζ Μακ Ντακ! Όσο περίεργο και αν ακούγεται πωλείται θησαυροφυλάκιο του 1912 μαζί με τουλάχιστον 8 εκατομμύρια κέρματα αξίας 325.000 ευρώ.

Η αγγελία είναι της ακτιβιστικής οργάνωσης "Generation Basic Income Initiative" (Πρωτοβουλία για την καθιέρωση του βασικού εισοδήματος) που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την ακτιβιστές το θησαυροφυλάκια διαθέτει 1619 θυρίδες των οποίων τα κλειδιά τους είναι χειροποίητα από χάλυβα και ορείχαλκο.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Βρετανική Daily Mail, τον περασμένο Οκτώβριο η ομάδα είχε τοποθετήσει μέσα στο θησαυροφυλάκια 8 εκατομμύρια κέρματα των 5 λεπτών, ένα για κάθε έναν πολίτη της Ελβετίας, ενώ νωρίτερα τα είχαν "πετάξει" έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στη Βέρνη.

Ο στόχος τους είναι να καθιερωθεί κατώτατος μισθός εισοδήματος για κάθε πολίτη της χώρας στο ύψος των 2.030 ευρώ το μήνα.
Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Che Wagner, ανέφερε στη Βρετανική εφημερίδα: "Πρόκειται για το αυθεντικό θησαυροφυλάκιο από την πρώην ιδιωτική τράπεζα Schweizer Volksbank, ένα από τα καλύτερα χειροποίητα "κομμάτια" των αρχών του 20ου αιώνα. Είναι σε πολύ κατάσταση και μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως θησαυροφυλάκιο τράπεζας. Μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου".

Τα μέλη της οργάνωσης, ελπίζουν ότι από την αγοραπωλησία αυτή θα συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου να συνεχίσουν την εκστρατεία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
http://news247.gr

Εορταστικό ωράριο από τις 12 Δεκεμβρίου !!!

Ειδικότερα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή προτείνεται λειτουργία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, τα Σάββατα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα (εκτός από το Σάββατο 14/12 που προτείνεται λειτουργία μέχρι τις 4 το απόγευμα) και τις τρεις τελευταίες Κυριακές από τις 11 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το εορταστικό ωράριο για την Τρίτη 24 (Παραμονή Χριστουγέννων) και την Τρίτη 31 (παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 και την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού κατά την Κυριακή 22/12/2013.

Από την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων του λεκανοπεδίου Αττικής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι για την εργασία της Κυριακής 15/12/2013 θα δοθεί εκ περιτροπής στο προσωπικό μια ημέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης.

http://www.ethnos.gr

Ξεκινούν κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης !!!

Σειρά  κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα, την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από τις 3 Δεκεμβρίου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Θεσσαλονίκης που συντάσσονται με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. 

Όπως αποφασίστηκε στην αποψινή σύσκεψη της γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ, στο δημαρχείο Χαλκηδόνας, η πρώτη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου, στην Εφορία Λαγκαδά.

Μέχρι τα Χριστούγεννα, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε Χαλάστρα, Κύμινα, Μάλγαρα (δεν έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες) και στη συνέχεια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα δώσουν αγωνιστικό ραντεβού στην έκθεση Agrotica, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουάριου του 2014.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr

Πως ...να κόψετε ένα γυάλινο μπουκάλι στη μέση !!! (video)

Θα χρειαστείτε ασετόν, σπάγκο, φωτιά και είστε έτοιμοι

Δείτε το video που ακολουθεί
http://pestanea.blogspot.gr

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για να μην ανάβουμε τα τζάκια !!!

Πρόταση για την χορήγηση δωρεάν ηλεκρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ώστε να μην ανάβουν τα τζάκια, κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
 
Ο κ. Μανιάτης με επιστολή του στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζητά να προβλέπεται μηδενική χρέωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών που προμηθεύονται ηλεκτρικό ρεύμα με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ), για το διπλάσιο αριθμό των ημερών που θα παρουσιαστούν υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από τα 150 mg/m3.

Η υλοποίηση του μέτρου απαιτεί ειδική ρύθμιση, η οποία θα υιοθετεί διαφορετική έκπτωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο σε ακραίες περιπτώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ θα περιλαμβάνει και αναπροσαρμογή των ορίων κατανάλωσης των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ. σε σχέση με την ποσότητα που επιτρέπεται να καταναλώσουν δωρεάν.

Βασικός στόχος είναι να στραφούν τα συγκεκριμένα νοικοκυριά σε ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης, να περιοριστεί η καύση του τζακιού και να μειωθούν οι εκπομπές αιθαλομίχλης που πνίγουν την Αττική και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. 


Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ που έχουν εγκαταστήσει συστήματα θέρμανσης με καύση ξύλου, εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο μέτρο, θα διευκολύνει ουσιαστικά τους κατοίκους των αστικών κέντρων και θα οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό των εκπεμπόμενων αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα σαφές κίνητρο προς τους πολίτες, ώστε να στραφούν σε λιγότερο ρυπογόνα συστήματα όπως το ηλεκτρικό.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, καλεί την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να γνωμοδοτήσει για το προτεινόμενο μέτρο, αλλά και να εισηγηθεί συμπληρωματικά, ή εναλλακτικά μέτρα, που θα μπορούσαν να επιφέρουν δραστικό περιορισμό της χρήσης συστημάτων θέρμανσης με καύση ξύλου, σε ακραίες περιπτώσεις περιστατικών αιθαλομίχλης.


http://www.imerisia.gr

Το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου στα Τρίκαλα !!! (video)

Τοποθετήθηκε στην κεντρική είσοδο του «Μύλου των Ξωτικών» στα Τρίκαλα το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου, όπως κατέγραψε το ρεκόρ Guinness.
Το ρεκόρ των 3.200 κιλών που είχε γίνει στις 18 Ιουλίου 2012 στην Αμερική αποτελεί πλέον παρελθόν.Το μεγαλύτερο, πλέον, γλειφιτζούρι ζυγίζει 3.820 κιλά και έχει διάμετρο 2,5 μέτρα.Το νέο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα από εταιρία χειροποίητης καραμέλας.


Χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες κιλά καραμέλας, δεκάδες χρώματα ζαχαροπλαστικής και πολλά άτομα που εργάζονταν πυρετωδώς από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, μέρα-νύχτα, για να πετύχουν το πιο γλυκό ρεκόρ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.in.gr 

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Βρετανός πέταξε στα σκουπίδια σκληρό δίσκο αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ !!!

Ο Τζέιμς Χάουελς από το Νιούπορτ αναζητά απεγνωσμένα στη χωματερή τον σκληρό δίσκο που πέταξε.

Ο δίσκος περιέχει 7.500 εικονικά νομίσματα bitcoin(Τα Βitcoins είναι νομίσματα, που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά μόνο στον υπολογιστή. Για την απόκτηση Bitcoins απαιτείται η "αγορά" ενός πορτοφολιού και στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει χρήματα και να πληρώσει για αντικείμενα)
Τα Βitcoins είναι νομίσματα, που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά μόνο στον υπολογιστή. Για την απόκτηση Bitcoins απαιτείται η "αγορά" ενός πορτοφολιού και στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει χρήματα και να πληρώσει για αντικείμενα. - See more at: http://www.sigmalive.com/news/scitech/78709#sthash.QqOVZxuN.dpuf
η πραγματική αξία των οποίων ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βρετανός είχε φυλάξει τον σκληρό δίσκο για χρόνια σε ένα συρτάρι και είχε ξεχάσει ότι περιείχε bitcoin, τα οποία είχε αγοράσει το 2009 με ελάχιστα χρήματα.

Στη διάρκεια ενός ξεκαθαρίσματος, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου πέταξε τον σκληρό δίσκο στα σκουπίδια.

Τον θυμήθηκε, όμως, όταν έμαθε ότι η τιμή του εικονικού νομίσματος ξεπέρασε την Τετάρτη για πρώτη φορά τα 1.000 δολάρια.

Ο 28χρονος γνωρίζει πολύ καλά πού βρίσκεται ο θησαυρός του: σε ένα χώρο απόρριψης ηλεκτρονικών ειδών στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

Όμως το πρόβλημα είναι ότι ο χώρος αυτός έχει το μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου. «Όταν τον είδα, η πρώτη μου σκέψη ήταν: Τετέλεσται» εξήγησε μιλώντας στο BBC.

«Ο διευθυντής επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μου όταν μου εξήγησε ότι τα απορρίμματα που έφτασαν εδώ πριν από τρεις με τέσσερις μήνες βρίσκονται πλέον σε βάθος 1-1,5 μέτρου κάτω από άλλα σκουπίδια» πρόσθεσε.

Η μοναδική του ελπίδα είναι η οργάνωση μιας έρευνας σε μεγάλη κλίμακα.

«Το κάνουν, όταν αναζητούν αποδείξεις (σ.σ. για εγκλήματα). Όμως αναλαμβάνουν τη δουλειά αυτή 15-20 άνθρωποι, με ειδικές στολές, γερανούς και σκυλιά. Δεν έχω τα μέσα να χρηματοδοτήσω μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάρω πίσω τα λεφτά μου...» κατέληξε ο παρ' ολίγον εκατομμυριούχος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Ο κομήτης ISON μάλλον καταστράφηκε στον Ήλιο !!!

Ο «κομήτης του αιώνα» φαίνεται ότι δεν επέζησε το πιο κρίσιμο βράδυ της ζωής του.

Οι πρώτες παρατηρήσεις από διαστημικά τηλεσκόπια δείχνουν ότι ο κομήτης ΙSON πιθανότατα διαλύθηκε το βράδυ της Πέμπτης καθώς περνούσε σε μικρή απόσταση από τον Ήλιο.

Η γιγάντια μάζα από πάγους και βράχια βιντεοσκοπήθηκε να περνά πίσω από τον Ήλιο, δεν κατάφερε όμως να επανεμφανιστεί στην άλλη πλευρά του άστρου.


Εξαρχής οι αστρονόμοι προειδοποιούσαν ότι ο κομήτης θα μπορούσε να καταστραφεί από την ακραία θερμοκρασία, έως και 4.900 βαθμούς Κελσίου, αλλά και από τις παλιρροϊκές δυνάμεις που δεχόταν από το βαρυτικό πεδίο του Ήλιου.

Η ελπίδα ήταν ότι ο ISON θα έβγαινε αλώβητος από το καυτό ραντεβού, οπότε η ουρά του θα έπαιρνε γιγάντιες διαστάσεις και θα ήταν καθαρά ορατή με γυμνό μάτι. Κάθε πρωί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, λίγο πριν από το ξημέρωμα, ο κομήτης θα εμφανιζόταν χαμηλά στον ανατολικό ουρανό.


Η δυσάρεστη εξέλιξη ανακοινώθηκε στη διάρκεια συζήτησης ειδικών που πραγματοποίησε η NASA στο Google Hangout.

«O ISON πιθανότατα δεν επέζησε» δήλωσε ο Καρλ Μπάταμς του αμερικανικού Εργαστηρίου Ναυτικής Έρευνας.

«O κομήτης ISON ενδέχεται να διαλύθηκε» ανακοίνωσε λίγο αργότερα ο δικτυακός τόπος της NASA.

Το πιθανότερο είναι ότι η κοσμική χιονόμπαλα έσπασε σε κομμάτια που έλιωσαν εντελώς.


Βαγγέλης Πρατικάκης
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Έξαρση πτώσεων μετεωριτών σε όλο τον πλανήτη – Τι σχέση έχει ο ISON; . ΤΙ -ΔΕΝ- ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!!

«Βροχή» μετεωριτών σε όλο τον πλανήτη καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα. Το συμβάν με την πτώση του μετεωρίτη στο Ιόνιο εχθές το βράδυ δεν ήταν το μόνο που έχει καταγράφηκε καθώς ανάλογα φαινόμενα σημειώθηκαν τόσο σtην Αυστραλία όσο και στη βόρεια Αμερική.

Ταυτόχρονα ο κομήτης «του αιώνα» ISON  Ο C/2012 S1 πέρασε στην πιο κοντινή απόσταση από τον Ήλιο (περιήλιο) σήμερα συνεχίζει την τροχιά γύρω από τον Ήλιο και η Γη αναμένεται να περάσει μέσα από την σκόνη που αφήνει πίσω του στις 12 Ιανουαρίου σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA. 

Αυτό θα γίνει καθώς η σκόνη που θα αφήνει πίσω του ο κομήτης καθώς αυτός θα περνά από τον Ήλιο θα έρθει στη Γη εξαιτίας του ηλιακού ανέμου ο οποίος θα κατευθύνει προς το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος.

Δείτε εδώ που είναι ο ISON τώρα
Δείτε εδώ την προσέγγιση του ISON στον Ήλιο 
Η πτώση του μετεωρίτη στην στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο εχθές το βράδυ στις 21:30 η οποία έγινε ορατή από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, αλλά και από την Αττική σε μικρότερο βαθμό αναστάτωσε τους κατοίκους καθώς αυτή συνοδευόταν από έντονο θόρυβο και λάμψη.

Οι ειδικοί θεωρούν πως η πτώση του μετεωρίτη στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με τον ISOΝ θεωρώντας μάλιστα το γεγονός ως κοινότοπο συμβάν. Αυτό όμως που δεν εξηγούν είναι για ποιο λόγο έχει παρουσιαστεί την τελευταία εβδομάδα τέτοια έξαρση φαινομένων σε όλο τον κόσμο, χωρίς να μπορούν να δώσουν μια πειστική απάντηση.

Στις 27/11 πτώση μετεωρίτη σημειώθηκε στην Αλμπέρτα του Καναδά με το φαινόμενο να γίνεται αντιληπτό Vancouver το Calgary και σε άλλες γειτονικές περιοχές. Την ίδια ημέρα στην Αυστραλία ένας άλλος μετεωρίτης αναστάτωσε πολλές περιοχές της Ωκεανίας. Η θέαση του μετεωρίτη κράτησε 9 δευτερόλεπτα με το κύριο σώμα του να είναι κόκκινης απόχρωσης και η ουρά του ώχρα κίτρινη. Ο μετεωρίτης στη συνέχεια έσπασε σε δύο κομμάτια με το μεγαλύτερο να διαλύεται σε 15 με 20 θραύσματα και το μικρότερο σε 5 με 10 σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων. 

Τα μέρη στην Ελλάδα όπου έγινε θεατό το μετέωρο που έπεσε στο Ιόνιο όπως φιλοξενείται σε ξένα site
Στις 24 Νοεμβρίου σημειώνεται  πτώση μετεωρίτη στη Γεωργία των ΗΠΑ

Στις 26 Νοεμβρίου πάλι στον Καναδά στο Κεμπέκ ένα αντικείμενο έγινε ορατό να πέφτει τρομάζοντας του κατοίκους με δυνατό θόρυβο χωρίς όμως να μπορέσει να διασταυρώσει το σημείο πτώσης του αν και σύμφωνα με τον αστρονόμο Andrew Fazekas ο θόρυβος που ακούστηκε επρόκειτο για έκρηξη που προερχόταν από μετεωρίτη.

Την ίδια ημέρα στην Καλιφόρνια το MBIQ (Meteor Bot Internet Query) εντοπίζει την πτώση και άλλου μετεωρίτη. Στις 25 Νοεμβρίου στην Οττάβα του Καναδά αυτόπτες μάρτυρες επισήμαναν φλεγόμενα κομμάτια να πέφτουν ακριβώς έξω από την πόλη.
 
Στις 22 Νοεμβρίου πτώση μετεωρίτη κάνει τη νύχτα μέρα για λίγα δευτερόλεπτα στην Ουκρανία, ενώ το ίδιο 24ωρο άλλα αντικείμενα έπεσαν στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ προκαλώντας την απορία ειδικών και δημοσιογράφων, χωρίς κανείς να μπορέσει να εξηγήσει την προέλευσή τους.
 
Οι περισσότεροι επιστήμονες μιλούν για πέτρες που πέφτουν από τον ουρανό αλλά κανείς όμως δεν δίνει μια πειστική απάντηση για την ξαφνική αύξηση των φαινομένων που ξεκίνησαν από την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στο Τσελιάμπινσκ στις 15 Φεβρουαρίου.

http://www.defencenet.gr 

Αναστάτωση στη Δυτική Ελλάδα: Η εξήγηση για την πτώση του μετεωρίτη - Δείτε τα βίντεο !!!

Αναστάτωση προκλήθηκε περίπου στις 21:30 χθες το βράδυ όταν βολίδα μετεωρίτη έπεσε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς.


Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό από κατοίκους της Ζακύνθου, αλλά και της Κεφαλλονιάς, της Πάτρας και των Ιωαννίνων, οι οποίοι ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή  Αστρονομίας Νικόλαο Ματσόπουλο, επρόκειτο «ουσιαστικά για βολίδα μετεωρίτη. Δηλαδή απομεινάρια κάποιου μετεωρίτη που πέρασε πολύ κοντά από τη Γη και η τροχιά τους διασταυρώθηκε με αυτήν του πλανήτη μας με αποτέλεσμα να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα».
 

Όσο αφορά το μέγεθος του αντικειμένου, ο κ. Ματσόπουλος πρόσθεσε ότι: «Δεν είναι μεγάλος, μπορεί να είναι μόνο μερικά εκατοστά του μέτρου και όλη αυτή η λάμψη και ο θόρυβος που βγάζει οφείλεται στην τριβή του με την ατμόσφαιρα. Ποτέ παγκοσμίως δεν έχει αναφερθεί θάνατος ή τραυματισμός από μετεωρίτη, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σπίτια».

Τέλος, ο καθηγητής αστρονομίας, επισήμανε ότι: «Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ανά τον κόσμο, λόγω των 320 μετεωρικών σμηνών που υπάρχουν. Ο χθεσινός μετεωρίτης, ανήκει στο μετεωρικό σμήνος των Λεοντιδών, επειδή προέρχονται από τον αστερισμό του Λέοντος».

http://www.newsit.gr

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Έναντι 14,2 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε στις ΗΠΑ !!!

Ένα από τα 11 σωζόμενα αντίγραφα του πρώτου βιβλίου που τυπώθηκε στην Αμερική πουλήθηκε έναντι 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη το βράδυ από τον οίκο Sotheby στη Νέα Υόρκη καταρρίπτοντας το ρεκόρ δημοπρασίας στον κόσμο για τυπωμένο βιβλίο.


Το Bay Psalm Book ένα εκκλησιαστικό βιβλίο με ψαλμούς είχε υπολογιστεί να δοθεί στον πλειοδότη ακόμη και στην τιμή των 30 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και με την τιμή που έπιασε ξεπέρασε εύκολα το προηγούμενο ρεκόρ των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που καταβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 για το βιβλίο του Τζον Τζέιμς Οντιμπόν με τίτλο "Πουλιά της Αμερικής".

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το βιβλίο το οποίο είναι τόσο σημαντικό για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, μπορεί να εκτιμηθεί η μοναδική του σημασία. Είμαστε, φυσικά, ενθουσιασμένοι που πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για οποιοδήποτε τυπωμένο βιβλίο, κάτι που βεβαιώνει ότι τα βιβλία εξακολουθούν να αποτελούν ζωτικό μέρος του πολιτισμού μας", δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρέντεν πρόεδρος του τμήματος βιβλίων του οίκου Sotheby.

Το Bay Psalm Book τυπώθηκε το 1640 στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, είναι ένα από τα σπανιότερα βιβλία στον κόσμο και ανάμεσα στα καλύτερα σωζόμενα αντίγραφα των αρχικών 1.700 που τυπώθηκαν. Είναι επίσης το πρώτο αντίγραφο που πωλήθηκε από το 1947, όταν και τότε ένα άλλο έσπασε νέο ρεκόρ δημοπρασίας φτάνοντας σε τιμή τα 151.000 δολάρια.

Το αντίγραφο ανήκε στην Boston's Old South Church και πουλήθηκε για να καλύψει το κόστος της ανακατασκευής του κτιρίου της και για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της. Η εκκλησία μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που χρονολογείται από το 1669 και είναι μέλος της προτεσταντικής United Church of Christ διαθέτει ένα ακόμη αντίγραφο. 

Τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γέιλ καθώς και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατέχουν τα άλλα υπάρχοντα αντίγραφα του Bay Psalm Book.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ,σε ο,τι αφορά την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Παραλία Ασπροπύργου ενημερώνει τους πολίτες ότι:
Σε δύο Δημοτικά Συμβούλια στον Δήμο Ασπροπύργου και ειδικά στο τελευταίο (20/11/2013), ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκαν με ομόφωνη απόφαση να κατεβάσουν την επιβλαβή κεραία κινητής τηλεφωνίας.


Παρά την παρουσία του Δημάρχου και δύο δημοτικών συμβούλων στον χώρο που είναι η κεραία και παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κατέβει άμεσα, η κεραία είναι ακόμα στην θέση της. Με πρόσχημα την εύρεση νέας θέσης στην ευρύτερη περιοχή και τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους της εταιρίας για διακοπή της λειτουργίας της. 
Προς ενημέρωση των πολιτών που αγωνιούν και παλεύουν για μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής στην πόλη,συνεχίζεται ο αγώνας για να κατέβει η κεραία από τον οικιστικό ιστό (οικίες, σχολεία, ιατρεία, στρατόπεδο, εργασιακοί χώροι) και να μεταφερθεί σε μέρος που δεν θα βλάπτει τους πολίτες.
Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ.


Κινητοποίηση πολιτών Ασπροπύργου, για κεραία κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ !!! (Video)

Αλλάζουν και τα «δεκάευρα» μέσα στο 2014 !!!

Ένα νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ στο οποίο θα υπάρχει το ολόγραμμα του προσώπου της πριγκίπισσας της ελληνικής μυθολογίας Ευρώπης θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι του 2014 στην ευρωζώνη, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Η ακριβής ημερομηνία της κυκλοφορίας του θα ανακοινωθεί τη στιγμή της παρουσίασης του χαρτονομίσματος στις 13 Ιανουαρίου 2014», διευκρίνισε η ΕΚΤ.

Το χαρτονόμισμα αυτό θα είναι το δεύτερο της νέας σειράς χαρτονομισμάτων με το όνομα «Ευρώπη», μετά από εκείνο των 5 ευρώ που κυκλοφόρησε την άνοιξη.
Επιπλέον μέτρα ασφαλείας έχουν προστεθεί στα νέα χαρτονομίσματα για να γίνει πιο δύσκολη η παραχάραξή τους.

Σταδιακά θα ακολουθήσουν τα νέα χαρτονομισμάτων των 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ. Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας τους δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Έπειτα από μια περίοδο που θα κυκλοφορούν μαζί, τα παλαιά χαρτονομίσματα θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία μέχρις ότου σταματήσουν να χρησιμοποιούνται εντελώς.

Τα κέρματα του ευρώ, τα οποία κόβονται από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και όχι από την ΕΚΤ όπως τα χαρτονομίσματα, δεν θα αλλάξουν.


http://online-pressblog.blogspot.gr


Ολοκληρώθηκε η πρώτη εκκαθάριση Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης !!!

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ολοκλήρωσε την 1η αποστολή εκκαθάρισης του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης και πλέον όσοι φορολογούμενοι εμπίπτουν στο φόρο μπορούν να τυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr από την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Φόρος Πολυτελείας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών κατά την πρόσφατη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων των οχημάτων που αναγράφονταν. Καθώς αυτό δεν θα είναι δυνατό στην δήλωση του οικονομικού έτους 2014, καλούνται οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν άμεσα σε διορθώσεις στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr και από την επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Κατάσταση Οχημάτων» δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους πολίτες να ελέγξουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών.

Σε όσες περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν διαφορετικά στοιχεία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική - τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ το συντομότερο δυνατόν.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται επιπρόσθετα, πως οι περιπτώσεις στις οποίες οι μεταβολές (κυβισμού, έτους πρώτης κυκλοφορίας και μηνών χρήσης των αυτοκινήτων) οδήγησαν σε μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης έχουν σταλεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για έλεγχο .

http://www.tovima.gr

Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα λόγω παγωνιάς !!!

Τσουχτερό κρύο επικρατεί από το πρωί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. 

Το πρωί ο υδράργυρος έδειχνε -1 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα και 4 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.
 

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 


http://www.zougla.gr

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

12χρονος Θεσσαλονικιός «φαινόμενο» ξεκινά συνεργασία με την Google !!! (video)

To ενδιαφέρον των στελεχών της Google μονοπωλεί ένας δωδεκάχρονος από τη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Αδάμ μαθητής της πρώτης Γυμνασίου έφτιαξε δύο εφαρμογές, που εντυπωσίασαν τόσο πολύ, ώστε η Google ζήτησε την άμεση συνεργασία μαζί του. 

Σε εκδήλωση προγραμματιστών ο Νικόλας παρουσίασε μια εισήγηση στην αγγλική γλώσσα για τις επιθέσεις στο διαδίκτυο μπροστά σε χίλια άτομα και άφησε άφωνους τους πάντες.

Ο δωδεκάχρονος που έχει κάνει την τεχνολογία παιχνίδι κατασκεύασε μια ιστοσελίδα με την ονομασία "tech is game". Χωρίς να έχει διδαχτεί την επιστήμη της πληροφορικής και διαβάζοντας μόνος του πολλά βιβλία, μπορεί σήμερα να κατασκευάζει δικά του τεχνικά προγράμματα, παιχνίδια και εφαρμογές, τα οποία και ανεβάζει στο site του. 


Για δυο μάλιστα από αυτά η Google έχει εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον της και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους γονείς του. Ο μικρός πλέον έχει ξεκινήσει και παρακολουθεί ένα πρόγραμμα υπολογιστών και προγραμματισμού, στο οποίο κάνει και τα πρώτα του μαθήματα ρομποτικής.

Η τύχη του Νικόλα άνοιξε εντελώς τυχαία όταν κατά τη διάρκεια της 78ης ΔΕΘ επισκεπτόταν καθημερινά το περίπτερο της Google και παρακολουθούσε σεμινάρια προγραμματισμού. Εκεί τον γνώρισαν άνθρωποι της εταιρείας, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για ένα χαρισματικό παιδί. Εκεί παρουσία του πατέρα του δέχθηκε να μιλήσει για τη ζωή του «μέσα» στις νέες τεχνολογίες, τους κινδύνους που υπάρχουν, αλλά και τα οφέλη από αυτές.

«Με βοηθάει αρκετά η εξοικείωση με την τεχνολογία. Για παράδειγμα κάποια project για το σχολείο τα κάνω πιο εύκολα μέσα από τη γνώση που έχω. Όταν μεγαλώσω θέλω να ασχοληθώ με κάτι σχετικό με την τεχνολογία.» λέει και προσθέτει «Δεν ξέρω πόσα παιδιά στην ηλικία μου ασχολούνται τόσο ενεργά με την τεχνολογία. Τους παροτρύνω όμως όλους όσοι θέλουν να μάθουν, να το κάνουν. 

Είναι πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα ασχολία, ενώ η τεχνολογία είναι απαραίτητη και σε βοηθάει σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής. Το πιο απλό παράδειγμα: πώς να λειτουργήσεις ένα πλυντήριο πιάτων».

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο 12χρονος είναι αυτοδίδακτος, χωρίς να έχει κάνει συστηματικά μαθήματα πληροφορικής: «Μου άρεσε από πολύ παλιά να ασχολούμαι με την τεχνολογία. Γύρω στα πέντε μου χρόνια θυμάμαι ότι άρχισα να σκαλίζω έναν παλιό υπολογιστή της αδερφής μου


 Γενικά ασχολιόμουν συνεχώς με ηλεκτρονικές συσκευές, καλώδια και γενικά οτιδήποτε είχε σχέση με τεχνολογία. Είναι συναρπαστική ασχολία και ανακαλύπτεις συνεχώς καινούργια πράγματα. Διάβαζα πολλά βιβλία και αυτό με βοήθησε περισσότερο να μάθω» δηλώνει ο Νίκος Αδάμ. «Δεν στερούμαι κάτι σε σχέση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας μου. Συνδυάζω το παιχνίδι με την τεχνολογία. Αφιερώνω σχεδόν δύο ώρες την ημέρα στον υπολογιστή» συνεχίζει.

Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στο διαδίκτυο είναι πολλοί, κι αυτό δείχνει να το γνωρίζει καλά ο μικρός μαθητής: «Καταρχάς πρέπει να χειριζόμαστε τις νέες τεχνολογίες με μέτρο. Υπάρχουν πολλές επιθέσεις, ιοί, χάκερς, που μπορεί να κάνουν τη ζωή μας πολύ δύσκολη. Ο πατέρας μου λέει να προσέχω και ότι οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί, κάτι το οποίο γνωρίζω κι εγώ».

Χαρούμενος μετά την εισήγησή του μικρού Νίκου, είναι ο πατέρας του Γιώργος Αδάμ: «Είμαστε κοντά του σύσσωμη η οικογένεια. Υποστηρίζουμε τις επιλογές του και δεν θέλουμε να τον κατευθύνουμε εμείς. Ό,τι ζητήσει το έχει. 


Τον συμβουλεύουμε μόνο να μην κάνει προσπάθειες που είναι πέρα από τις δυνατότητές του και να μην απορροφάται η παιδική του ηλικία και η ζωή του από τους υπολογιστές και τις νέες τεχνολογίες. Είναι παιδί και θέλουμε να ζει και να χαίρεται την κάθε του στιγμή όσο καλύτερα γίνεται»!

Αυτή την περίοδο ο μικρός «προγραμματιστής» ετοιμάζει νέα προγράμματα προκειμένου εμπλουτίσει τη σελίδα του. Το πρώτο είναι το "Tech is Social", το οποίο είναι ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το Facebook, μόνο που θα έχει ως κλειδί την ασφάλεια στην επικοινωνία. 


Tα άλλα δύο είναι το "DTD", ένα σύστημα ασφάλειας που μας προστατεύει από την πιο συνηθισμένη επίθεση στο διαδίκτυο και το "MSP", το σύστημα που σε βοηθάει να γράψεις minecraft server για να παίζεις με τους φίλους σου μόνο με ένα κλικ!

http://clopyandpaste.blogspot.gr

«Ο πιλότος βλέπει σε μια μέρα όσα άλλοι δεν θα δουν σε μια ζωή» !!! (video)

Παρακολουθήστε ένα αεροσκάφος Airbus A320, της αυστραλιανής low cost αεροπορικής εταιρείας Jetstar, να προσεγγίζει το Διεθνές αεροδρόμιο Κουίνσταουν της Νέας Ζηλανδίας.

Το αεροπλάνο πετάει σε χαμηλό ύψος πάνω από χιονισμένες οροσειρές, που «λούζονται» από το πρώτο φως του ήλιου. 

Στη συνέχεια κατεβαίνει ακόμα πιο χαμηλά διασχίζοντας ένα στρώμα νεφών, και πετάει ακριβώς πάνω από ένα ποτάμι, λίγο πριν προσγειωθεί στο διάδρομο του αεροδρομίου.

Ο ίδιος ο πιλότος ανέβασε το βίντεο στο YouTube με τίτλο «Αυτός είναι ο λόγος που πετάμε», αναφερόμενος στην απέραντη ομορφιά που αντίκρισε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης προσγείωσης.

Πρόσθεσε επίσης ένα στιχάκι: «Κάποιες φορές, ο πιλότος βλέπει σε μια μέρα όσα άλλοι άνθρωποι δεν θα δουν σε όλη τους τη ζωή»...


http://www.zougla.gr

Ο δεινόσαυρος που έκανε τους τυραννόσαυρους να φαίνονται αρνάκια !!! (video)

Στην έρημο της Γιούτα, ένα από τους «παραδείσους» των παλαιοντολόγων, ανακαλύφθηκαν τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα είδους δεινοσαύρου. 

Οπως φαίνεται, πρόκειται για έναν γιγάντιο σαρκοβόρο δεινόσαυρο που προϋπήρχε των τυραννόσαυρων και, σύμφωνα με τους ειδικούς, συνυπήρξε με αυτούς για μικρό χρονικό διάστημα τρομοκρατώντας στην κυριολεξία τους πρώτους τυραννόσαυρους που εμφανίστηκαν στον πλανήτη μας.

Τα πρώτα ευρήματα του δεινοσαύρου εντοπίστηκαν πριν από 4 χρόνια και τα περισσότερα βρίσκονταν σε μια απόκρημνη δυσπρόσιτη πλαγιά της ερήμου. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να εντοπιστούν όλα τα απολιθώματα που βρίσκονταν εκεί και άλλα δύο χρόνια για να γίνει η μελέτη τους. 

Την ανακάλυψη έκαναν παλαιοντολόγοι με επικεφαλής ειδικούς του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και του Μουσείου Φυσικών Επιστημών της Βόρειας Καρολίνας.

Όπως προέκυψε, το άγνωστο μέχρι σήμερα είδος κυριαρχούσε στη Βόρεια Αμερική πριν από περίπου 100 εκατομμύρια έτη, τουλάχιστον 30 εκατομμύρια έτη πριν εμφανιστεί ο Τyrannosaurus rex. Το νέο είδος ονομάστηκε Siats meekerorum που είναι το όνομα ενός τέρατος το οποίο περιγράφουν οι μύθοι των τοπικών αρχαίων φυλών. 

Το εν λόγω τέρας βέβαια έτρωγε ανθρώπους ενώ ο δεινόσαυρος έτρωγε οτιδήποτε βρισκόταν στο διάβα του, ακόμη και τους πρώτους τυραννόσαυρους που έκαναν την εμφάνισή τους στη Γη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που μελετούν τα απολιθώματα, ο S.meekerorum ξεπερνούσε σε μήκος τα δέκα μέτρα και ζύγιζε περίπου 4 τόνους. Όπως όλοι οι γιγάντιοι σαρκοβόροι δεινόσαυροι, έτσι και αυτός είχε ένα τεράστιο στόμα γεμάτο με κοφτερά δόντια ορισμένα εκ των οποίων είχαν μήκος 20 εκατοστά!
 
«Ήταν ένα κολοσσιαίο σαρκοβόρο και, όπως προκύπτει ,μπαίνει κατευθείαν στη δεύτερη θέση της λίστας των μεγαλύτερων σε μέγεθος θηρευτών που έχουν εμφανιστεί στη Γη, πίσω μόνο από τον T.rex» αναφέρει η Λίντσεϊ Ζάνο, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Communications».

Newsroom ΔΟΛ

Παράξενη σαύρα-Πινόκιο ανακαλύφθηκε στο Εκουαδόρ !!! (video)

Οι επιστήμονες εντόπισαν μια σπάνια σαύρα στα δάση του Εκουαδόρ, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι η μεγάλη μύτη της που θυμίζει τον Πινόκιο των παιδικών παραμυθιών όταν έλεγε ψέματα. 

Για το λόγο αυτό άλλωστε ονομάστηκε σαύρα-Πινόκιο. Το εν λόγω ερπετό είχε εξαφανιστεί τα τελευταία 15 χρόνια και μόλις πρόσφατα ένας φωτογράφος εν ονόματι Alejandro Arteaga κατάφερε να την απαθανατίσειπάνω στα κλαδιά των δέντρων. 

Η σαύρα ονομάζεται επιστημονικά Κερασφόρος Αnole και έχει μια μεγάλη προεξοχή στη μύτη, που συναντάται μόνο στο αρσενικό, εν είδει μιας ευέλικτης «προβοσκίδας» που διευκολύνει τη σύληψη της τροφής.
 Παρά την περίεργη εμφάνισή του, το ερπετό δεν περιγράφεται επίσημα από τους επιστήμονες μέχρι το 1953, ενώ μέχρι τότε μόνο έξι δείγματα είχαν ανακαλυφθεί, στο σύνολό τους αρσενικά. 
Τα επόμενα χρόνια εθεάθη αρκετές φορές κοντά στην πόλη Mindo του Ισημερινού και στη συνέχεια τα είδη έμοιαζαν να εξαφανίζονται. Μέχρι πρόσφατα που βρέθηκε ξανά στα τροπικά δάση.
«Για 40 χρόνια κανείς δεν το είδε και νομίζαμε ότι το είδος είχε εξαφανιστεί», δήλωσε ο Jonathan Losos, εξελικτικός βιολόγος και ερπετολόγος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που έχει μελετήσει το ζώο.

http://perierga.gr 

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Δείτε τι συνέβη όταν ένα παιδάκι ρίχνει ένα κέρμα στον μουσικό του δρόμου !!! (Video)

Ούτε εκείνη αλλά ούτε και ο κόσμος που παρακολουθούσε μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν…


http://www.aftodioikisinews.gr

Μετεωρίτης 4,4 δισ. ετών από τον Αρη ανακαλύφθηκε στη Σαχάρα !!!

Ένας βράχος που ανακαλύφθηκε από Βεδουίνους στην έρημο Σαχάρα, στη βορειοδυτική Αφρική, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αρχαιότερος μετεωρίτης με προέλευση τον Άρη, καθώς μια σειρά από τεστ εκτιμούν την ηλικία του σε 4,4 δισεκατομμύρια χρόνια. 

Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί περίπου 100 αρειανοί μετεωρίτες στη Γη, αλλά σχεδόν όλοι είναι κατά πολύ νεότεροι, καθώς έχουν ηλικία 150 έως 600 εκατ. ετών.

Ο γυαλιστερός και μαυριδερός μετεωρίτης, με την επίσημη ονομασία NWA 7533 και με το παρατσούκλι «Μαύρη Ομορφιά», θα πρέπει να σχηματίσθηκε, όταν ο «κόκκινος πλανήτης» βρισκόταν ακόμα στα «σπάργανα» και είχε ηλικία μόλις 100 εκατ. ετών, σε μια περίοδο μεγάλης ηφαιστειακής δραστηριότητας και γεωλογικών αναταραχών. Η εκτίμηση της ηλικίας του έγινε με την τεχνική της χρονολόγησης των κρυστάλλων ζιρκονίου στο εσωτερικό του.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Γαλλία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μουνίρ Χουμαγιάν του Τμήματος Γεωεπιστημών του πολιτειακού πανεπιστημίου της Φλόριντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το Space.com, ανακοίνωσαν πως ο μετεωρίτης σχεδόν σίγουρα προέρχεται από τα νότια υψίπεδα του Άρη, μια περιοχή του νοτίου ημισφαιρίου γεμάτη κρατήρες πρόσκρουσης από πτώση αστεροειδών και κομητών. Από τέτοιες προσκρούσεις, κομμάτια του Άρη εκτινάζονται στο διάστημα και κάποιο από αυτό μπορεί να καταλήξει στον δικό μας πλανήτη.

Οι επιστήμονες σχεδιάζουν πλέον να αναλύσουν διεξοδικά τον πανάρχαιο μετεωρίτη για την εύρεση τυχόν ενδείξεων απολιθωμένων αρειανών μορφών ζωής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.imerisia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...