Ημέρα του Παιδιού: Για ποιο λόγο σήμερα η Google γέμισε παιδιά !!!

Γεμάτη παιδάκια είναι η αρχική σελίδα της Google σήμερα, καθώς τιμά με αυτό το doodle την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όπως κάθε χρόνο από τότε που καθιέρωσε τα doodle της η Google μας θυμίζει την σημαντική αυτή ημέρα.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.


Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. 

Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης. 

http://www.newsbomb.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι Υποκρισία Θεέ μου!!.. Άκου εκεί "τιμά"!! Αν τιμούσε τα παιδιά δεν θα επέτρεπε στην Αναζήτηση πορνογραφικά σάιτ, απλό είναι, τι να λέμε τώρα, απορώ κανείς δεν το καταλαβαίνει;; .. Αυτοί Ζουν, Εμείς Κοιμόμαστε. Πχ για διαβάστε ένα άρθρο .. http://antineotaksiths.blogspot.gr/2012/11/blog-post_19.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)