Λύθηκε το μυστήριο του περιστρεφόμενου αιγυπτιακού αγάλματος !!! (video)

Επί μήνες, οι έφοροι ενός μουσείου στη Βρετανία προσπαθούσαν να λύσουν το μυστήριο ενός αρχαίου αιγυπτιακού αγάλματος που περιστρεφόταν από μόνο του μέσα σε μια σφραγισμένη γυάλινη προθήκη.(http://demi-zouzounews.blogspot.gr/2013/06/video_26.html)

Το βίντεο του περιστρεφόμενου αγάλματος στο Μουσείο του Μάντσεστερ προσέλκυσε εκατομμύρια χρήστες στο YouTube και οι θεωρίες έδιναν και έπαιρναν.  Άλλοι έκαναν λόγο για κατάρα ενός αρχαίου αιγυπτιακού θεού, άλλοι υποψιάζονταν ότι το πνεύμα του προηγούμενου ιδιοκτήτη του αγάλματος είχε μπει μέσα του και το έκανε να τρέμει. Ορισμένοι, πιο προσγειωμένοι, πρότειναν τη θεωρία ότι το αγαλματίδιο επηρεαζόταν από κάποιο μαγνητικό πεδίο.


Το μυστήριο έλυσε τελικά ένας βρετανός μηχανικός ο οποίος ανακάλυψε ότι το άγαλμα περιστρεφόταν λόγω των δονήσεων που προκαλούσαν η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο και τα βήματα των επισκεπτών του μουσείου.

«Το άγαλμα περιστρεφόταν λόγω των δονήσεων. Τοποθετήσαμε ένα επιταχυνσιόμετρο και διαπιστώσαμε ότι οι δονήσεις από τα οχήματα που κινούνταν στο δρόμο και τα βήματα των επισκεπτών του μουσείου ήταν η αιτία» είπε ο Στιβ Γκόσλινγκ στο πρακτορείο Ρόιτερς.


Πράγματι, στο βίντεο του YouTube το άγαλμα σταματά να περιστρέφεται τις νυχτερινές ώρες, όταν το μουσείο αδειάζει από επισκέπτες και η κίνηση στους γύρω δρόμους μειώνεται.

Το αγαλματίδιο, το οποίο έχει ύψος 25 εκατοστά και εικονίζει έναν άνδρα με το όνομα Νεμπ-Σένου, ήταν προσφορά στον Όσιρι, τον θεό του κάτω κόσμου.

Το είχε δωρίσει στο μουσείο ένας ιδιώτης συλλέκτης πριν από περίπου 80 χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)