Ολοκληρώθηκε η πρώτη εκκαθάριση Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης !!!

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ολοκλήρωσε την 1η αποστολή εκκαθάρισης του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης και πλέον όσοι φορολογούμενοι εμπίπτουν στο φόρο μπορούν να τυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr από την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Φόρος Πολυτελείας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών κατά την πρόσφατη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων των οχημάτων που αναγράφονταν. Καθώς αυτό δεν θα είναι δυνατό στην δήλωση του οικονομικού έτους 2014, καλούνται οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν άμεσα σε διορθώσεις στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr και από την επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Κατάσταση Οχημάτων» δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους πολίτες να ελέγξουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών.

Σε όσες περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν διαφορετικά στοιχεία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική - τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ το συντομότερο δυνατόν.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται επιπρόσθετα, πως οι περιπτώσεις στις οποίες οι μεταβολές (κυβισμού, έτους πρώτης κυκλοφορίας και μηνών χρήσης των αυτοκινήτων) οδήγησαν σε μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης έχουν σταλεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για έλεγχο .

http://www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)