Έξαρση πτώσεων μετεωριτών σε όλο τον πλανήτη – Τι σχέση έχει ο ISON; . ΤΙ -ΔΕΝ- ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!!

«Βροχή» μετεωριτών σε όλο τον πλανήτη καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα. Το συμβάν με την πτώση του μετεωρίτη στο Ιόνιο εχθές το βράδυ δεν ήταν το μόνο που έχει καταγράφηκε καθώς ανάλογα φαινόμενα σημειώθηκαν τόσο σtην Αυστραλία όσο και στη βόρεια Αμερική.

Ταυτόχρονα ο κομήτης «του αιώνα» ISON  Ο C/2012 S1 πέρασε στην πιο κοντινή απόσταση από τον Ήλιο (περιήλιο) σήμερα συνεχίζει την τροχιά γύρω από τον Ήλιο και η Γη αναμένεται να περάσει μέσα από την σκόνη που αφήνει πίσω του στις 12 Ιανουαρίου σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA. 

Αυτό θα γίνει καθώς η σκόνη που θα αφήνει πίσω του ο κομήτης καθώς αυτός θα περνά από τον Ήλιο θα έρθει στη Γη εξαιτίας του ηλιακού ανέμου ο οποίος θα κατευθύνει προς το εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος.

Δείτε εδώ που είναι ο ISON τώρα
Δείτε εδώ την προσέγγιση του ISON στον Ήλιο 
Η πτώση του μετεωρίτη στην στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο εχθές το βράδυ στις 21:30 η οποία έγινε ορατή από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, αλλά και από την Αττική σε μικρότερο βαθμό αναστάτωσε τους κατοίκους καθώς αυτή συνοδευόταν από έντονο θόρυβο και λάμψη.

Οι ειδικοί θεωρούν πως η πτώση του μετεωρίτη στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με τον ISOΝ θεωρώντας μάλιστα το γεγονός ως κοινότοπο συμβάν. Αυτό όμως που δεν εξηγούν είναι για ποιο λόγο έχει παρουσιαστεί την τελευταία εβδομάδα τέτοια έξαρση φαινομένων σε όλο τον κόσμο, χωρίς να μπορούν να δώσουν μια πειστική απάντηση.

Στις 27/11 πτώση μετεωρίτη σημειώθηκε στην Αλμπέρτα του Καναδά με το φαινόμενο να γίνεται αντιληπτό Vancouver το Calgary και σε άλλες γειτονικές περιοχές. Την ίδια ημέρα στην Αυστραλία ένας άλλος μετεωρίτης αναστάτωσε πολλές περιοχές της Ωκεανίας. Η θέαση του μετεωρίτη κράτησε 9 δευτερόλεπτα με το κύριο σώμα του να είναι κόκκινης απόχρωσης και η ουρά του ώχρα κίτρινη. Ο μετεωρίτης στη συνέχεια έσπασε σε δύο κομμάτια με το μεγαλύτερο να διαλύεται σε 15 με 20 θραύσματα και το μικρότερο σε 5 με 10 σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων. 

Τα μέρη στην Ελλάδα όπου έγινε θεατό το μετέωρο που έπεσε στο Ιόνιο όπως φιλοξενείται σε ξένα site
Στις 24 Νοεμβρίου σημειώνεται  πτώση μετεωρίτη στη Γεωργία των ΗΠΑ

Στις 26 Νοεμβρίου πάλι στον Καναδά στο Κεμπέκ ένα αντικείμενο έγινε ορατό να πέφτει τρομάζοντας του κατοίκους με δυνατό θόρυβο χωρίς όμως να μπορέσει να διασταυρώσει το σημείο πτώσης του αν και σύμφωνα με τον αστρονόμο Andrew Fazekas ο θόρυβος που ακούστηκε επρόκειτο για έκρηξη που προερχόταν από μετεωρίτη.

Την ίδια ημέρα στην Καλιφόρνια το MBIQ (Meteor Bot Internet Query) εντοπίζει την πτώση και άλλου μετεωρίτη. Στις 25 Νοεμβρίου στην Οττάβα του Καναδά αυτόπτες μάρτυρες επισήμαναν φλεγόμενα κομμάτια να πέφτουν ακριβώς έξω από την πόλη.
 
Στις 22 Νοεμβρίου πτώση μετεωρίτη κάνει τη νύχτα μέρα για λίγα δευτερόλεπτα στην Ουκρανία, ενώ το ίδιο 24ωρο άλλα αντικείμενα έπεσαν στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ προκαλώντας την απορία ειδικών και δημοσιογράφων, χωρίς κανείς να μπορέσει να εξηγήσει την προέλευσή τους.
 
Οι περισσότεροι επιστήμονες μιλούν για πέτρες που πέφτουν από τον ουρανό αλλά κανείς όμως δεν δίνει μια πειστική απάντηση για την ξαφνική αύξηση των φαινομένων που ξεκίνησαν από την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στο Τσελιάμπινσκ στις 15 Φεβρουαρίου.

http://www.defencenet.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)