Βάζουν... δακτύλιο στα τζάκια! Απαγόρευση χρήσης όταν υπάρχει αιθαλομίχλη !!!

Μοιάζει με ανέκδοτο, όμως είναι επίσημη κυβερνητική σκέψη. Μάλιστα το μέτρο ενδεχομένως περιλαμβάνεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται σχεδιάζεται ακόμη και επιβολή μέτρων για την απαγόρευση της χρήσης τζακιού όταν η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται!

Οι πληροφορίες λένε ότι θα βγαίνει απαγορευτικό για τζάκια και ξυλόσομπες ανά περιοχή και ανάλογα με τη συγκέντρωση επικίνδυνων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” τα μέτρα περιλαμβάνονται σε σχέδιο ΚΥΑ με τον τίτλο: βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια”.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα στάδιο προειδοποίησης, όταν οι συγκεντρώσεις που εντοπίζονται είναι από 100 ως 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Στο στάδιο αυτό θα υπάρχει προτροπή προς τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση.

Στο δεύτερο στάδιο όμως και όταν οι συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων ξεπερνούν τα 150 μικρογραμμάρια εξετάζεται η επιβολή απαγόρευσης. 


Εδώ βέβαια ξεκινούν και τα ερωτήματα.

Ποιος και πως θα επιβάλλει το μέτρο;
Θα υπάρχουν... περιπολίες από ειδικά συνεργία;
Θα γίνονται “εισβολές” σε διαμερίσματα για να διαπιστωθεί εάν είναι το τζάκι ή η σόμπα αναμμένη καθώς σε μια πολυκατοικία είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ποιος καίει και ποιος όχι;

Όσο και αν ακούγεται απίθανο η απαγόρευση (άσχετα με ποιον τρόπο) συζητείται (!) δημιουργώντας ήδη και τα πρώτα ανέκδοτα για ειδική άδεια από την τρόικα για προσλήψεις αναρριχητών στο Δημόσιο!


http://www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)