Παράξενη σαύρα-Πινόκιο ανακαλύφθηκε στο Εκουαδόρ !!! (video)

Οι επιστήμονες εντόπισαν μια σπάνια σαύρα στα δάση του Εκουαδόρ, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι η μεγάλη μύτη της που θυμίζει τον Πινόκιο των παιδικών παραμυθιών όταν έλεγε ψέματα. 

Για το λόγο αυτό άλλωστε ονομάστηκε σαύρα-Πινόκιο. Το εν λόγω ερπετό είχε εξαφανιστεί τα τελευταία 15 χρόνια και μόλις πρόσφατα ένας φωτογράφος εν ονόματι Alejandro Arteaga κατάφερε να την απαθανατίσειπάνω στα κλαδιά των δέντρων. 

Η σαύρα ονομάζεται επιστημονικά Κερασφόρος Αnole και έχει μια μεγάλη προεξοχή στη μύτη, που συναντάται μόνο στο αρσενικό, εν είδει μιας ευέλικτης «προβοσκίδας» που διευκολύνει τη σύληψη της τροφής.
 Παρά την περίεργη εμφάνισή του, το ερπετό δεν περιγράφεται επίσημα από τους επιστήμονες μέχρι το 1953, ενώ μέχρι τότε μόνο έξι δείγματα είχαν ανακαλυφθεί, στο σύνολό τους αρσενικά. 
Τα επόμενα χρόνια εθεάθη αρκετές φορές κοντά στην πόλη Mindo του Ισημερινού και στη συνέχεια τα είδη έμοιαζαν να εξαφανίζονται. Μέχρι πρόσφατα που βρέθηκε ξανά στα τροπικά δάση.
«Για 40 χρόνια κανείς δεν το είδε και νομίζαμε ότι το είδος είχε εξαφανιστεί», δήλωσε ο Jonathan Losos, εξελικτικός βιολόγος και ερπετολόγος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που έχει μελετήσει το ζώο.

http://perierga.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)