Βρετανός πέταξε στα σκουπίδια σκληρό δίσκο αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ !!!

Ο Τζέιμς Χάουελς από το Νιούπορτ αναζητά απεγνωσμένα στη χωματερή τον σκληρό δίσκο που πέταξε.

Ο δίσκος περιέχει 7.500 εικονικά νομίσματα bitcoin(Τα Βitcoins είναι νομίσματα, που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά μόνο στον υπολογιστή. Για την απόκτηση Bitcoins απαιτείται η "αγορά" ενός πορτοφολιού και στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει χρήματα και να πληρώσει για αντικείμενα)
Τα Βitcoins είναι νομίσματα, που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά μόνο στον υπολογιστή. Για την απόκτηση Bitcoins απαιτείται η "αγορά" ενός πορτοφολιού και στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει χρήματα και να πληρώσει για αντικείμενα. - See more at: http://www.sigmalive.com/news/scitech/78709#sthash.QqOVZxuN.dpuf
η πραγματική αξία των οποίων ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βρετανός είχε φυλάξει τον σκληρό δίσκο για χρόνια σε ένα συρτάρι και είχε ξεχάσει ότι περιείχε bitcoin, τα οποία είχε αγοράσει το 2009 με ελάχιστα χρήματα.

Στη διάρκεια ενός ξεκαθαρίσματος, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου πέταξε τον σκληρό δίσκο στα σκουπίδια.

Τον θυμήθηκε, όμως, όταν έμαθε ότι η τιμή του εικονικού νομίσματος ξεπέρασε την Τετάρτη για πρώτη φορά τα 1.000 δολάρια.

Ο 28χρονος γνωρίζει πολύ καλά πού βρίσκεται ο θησαυρός του: σε ένα χώρο απόρριψης ηλεκτρονικών ειδών στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

Όμως το πρόβλημα είναι ότι ο χώρος αυτός έχει το μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου. «Όταν τον είδα, η πρώτη μου σκέψη ήταν: Τετέλεσται» εξήγησε μιλώντας στο BBC.

«Ο διευθυντής επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μου όταν μου εξήγησε ότι τα απορρίμματα που έφτασαν εδώ πριν από τρεις με τέσσερις μήνες βρίσκονται πλέον σε βάθος 1-1,5 μέτρου κάτω από άλλα σκουπίδια» πρόσθεσε.

Η μοναδική του ελπίδα είναι η οργάνωση μιας έρευνας σε μεγάλη κλίμακα.

«Το κάνουν, όταν αναζητούν αποδείξεις (σ.σ. για εγκλήματα). Όμως αναλαμβάνουν τη δουλειά αυτή 15-20 άνθρωποι, με ειδικές στολές, γερανούς και σκυλιά. Δεν έχω τα μέσα να χρηματοδοτήσω μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάρω πίσω τα λεφτά μου...» κατέληξε ο παρ' ολίγον εκατομμυριούχος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)