«Έξυπνα» γυαλιά βοηθούν τους τυφλούς να μετακινούνται !!! (Video)

Ένα σημαντικό βήμα για τα άτομα που έχουν χάσει την όρασή τους έκαναν επιστήμονες στη Βρετανία, οι οποίοι δημιούργησαν «έξυπνα» γυαλιά, τα οποία μετατρέπουν τις οπτικές πληροφορίες σε εικόνες.

Η καινοτομία έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Οξφόρδης, οι οποίοι έχουν τοποθετήσει στα γυαλιά δύο κάμερες ή μία κάμερα και έναν προβολέα υπερύθρων για τον εντοπισμό της απόστασης που υπάρχει ανάμεσα στα αντικείμενα που υπάρχουν στο περιβάλλον, καθώς και γυροσκόπιο, πυξίδα και GPS, ώστε ο προσανατολισμός να γίνεται πιο εύκολα.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, ο ειδικός εξοπλισμός που υπάρχει στα γυαλιά συγκεντρώνει τις απαραίτητες πληροφορίες από το περιβάλλον και στη συνέχεια τις μετατρέπει σε εικόνες.

Οι εικόνες αυτές εμφανίζονται σε οθόνες OLED που βρίσκονται στους φακούς των γυαλιών και χρησιμοποιώντας διαφορές στη φωτεινότητα δείχνουν ό,τι είναι απαραίτητο σε ό,τι αφορά τα αντικείμενα που εμποδίζουν την κίνηση.

Τα «έξυπνα» γυαλιά απέσπασαν βραβείο καινοτομίας στη Βρετανία, ενώ σύμφωνα με τον δημιουργό τους, Στίβεν Χικς, από το Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, σκοπός τους είναι να ενισχυθεί η υπολειπόμενη όραση, αφού συνήθως οι άνθρωποι που θεωρούνται τυφλοί μπορούν να αντιληφθούν το φως και την κίνηση.
www.naftemporiki.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)