Αυτοκίνητο από Lego που λειτουργεί με αέρα !!! (Video)

Ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο από τουβλάκια Lego, το οποίο λειτουργεί με αέρα, εμφανίστηκε στους δρόμους της Μελβούρνης.

Οι κατασκευαστές του, Στιβ Σαμαρτίνο από την Αυστραλία και Ράουλ Οάιντα από τη Ρουμανία, χρησιμοποίησαν 500.000 τουβλάκια για τη δημιουργία του. Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet, με το οποίο ζητούσαν τη βοήθεια του κοινού μέσω crowdfunding.

«Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει 500-1000 δολάρια σε ένα project που είναι φανταστικό και παγκόσμια πρωτιά, ας μου στείλει tweet. Χρειαζόμαστε περίπου 20 συμμετέχοντες» είχε γράψει ο Σαμαρτίνο στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2012.
Το όχημα κινείται χάρη σε τέσσερις κινητήρες πεπιεσμένου αέρα (είναι αποθηκευμένος σε δύο μικρές δεξαμενές) και 256 πιστόνια – σε όλες τις περιπτώσεις κατασκευασμένα από Lego. Η ταχύτητά του φτάνει γύρω στα 30 χλμ την ώρα – ενδεχομένως να μπορούσε να πάει και πιο γρήγορα, αλλά οι δημιουργοί του φοβούνται μία «έκρηξη» από τουβλάκια.


Όπως είπε στο BBC ο Σαμαρτίνο, δεν ήταν φανατικός με τα αυτοκίνητα ή τα Lego. «Είμαι φανατικός με την τεχνολογία, και ήθελα να δείξω τι είναι δυνατόν όταν το κοινό χρηματοδοτεί μια ιδέα και χρησιμοποιείς νέους, ταλαντούχους ανθρώπους».

«Συνάντησα αυτόν τον τρελό ρουμάνο έφηβο στο web και μας ήρθε η ιδέα, αλλά ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να αντέξω οικονομικά τη χρηματοδότησή της» λέει, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στο προαναφερθέν tweet. Σαράντα Αυστραλοί έδωσαν χρήματα και το «Super Awesome Micro Project» ξεκίνησε.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στη Ρουμανία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αυστραλία, όπου έκανε την βόλτα του σε προάστιο της Μελβούρνης.

Όπως επισημαίνει ο Σαμαρτίνο, προς το παρόν δεν σχεδιάζει να επεκτείνει τον «στόλο»: «ήμουν για τέσσερις εβδομάδες χωμένος στα Lego ως τον λαιμό, και τα δάκτυλά μου πονάνε ακόμα, οπότε δεν βιάζομαι να φτιάξω άλλο ένα αυτή τη στιγμή».

Όσον αφορά στο συνολικό κόστος, ο ίδιος εκτιμά στο Mashable ότι ξεπερνά τα 60.000 δολάρια – εκ των οποίων τα 20.000 προήλθαν από επενδυτές και επιχειρηματίες, με τον ίδιο να βάζει τα υπόλοιπα. «Φοβάμαι να τα προσθέσω. Δεν θα κοιμηθώ απόψε αν το κάνω» αναφέρει σχετικά.
http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)