Κουραμπιές 300 κιλών για μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες !!!
Για μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ομάδα ζαχαροπλαστών στη
Θεσσαλονίκη έφτιαξε και κατανάλωσε, μαζί με πλήθος κόσμου, έναν γιγάντιο
κουραμπιέ βάρους τουλάχιστον 300 κιλών.
Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό κατασκευάστηκε με πολύ μεράκι το μεσημέρι της Κυριακής, στο πάρκο του Αστερόκοσμου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 και πλέον κιλών, που έπρεπε να υπερβεί, για να μπορέσει να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Όσο για τη συνταγή δεν την κράτησαν κρυφή, απλά όποιος θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα θα χρειαστεί 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο, τέσσερα λίτρα κονιάκ και 20-30 κιλά αμυγδάλων.
Ο κουραμπιές, που είχε σχήμα μισοφέγγαρου, παρασκευάστηκε σε καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν στο τελικό του σχήμα.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρεβρέθηκε η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.
Όσο για τον δημιουργό, πρόκειται για τον αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr
Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό κατασκευάστηκε με πολύ μεράκι το μεσημέρι της Κυριακής, στο πάρκο του Αστερόκοσμου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 και πλέον κιλών, που έπρεπε να υπερβεί, για να μπορέσει να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Όσο για τη συνταγή δεν την κράτησαν κρυφή, απλά όποιος θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα θα χρειαστεί 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο, τέσσερα λίτρα κονιάκ και 20-30 κιλά αμυγδάλων.
Ο κουραμπιές, που είχε σχήμα μισοφέγγαρου, παρασκευάστηκε σε καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν στο τελικό του σχήμα.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρεβρέθηκε η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.
Όσο για τον δημιουργό, πρόκειται για τον αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr
Σχόλια