Γάντια που αλλάζουν χρώμα προειδοποιούν για επικίνδυνα χημικά !!!

Από τα παγάκια τεχνολογίας LED που ανιχνεύουν τις ποσότητες αλκοόλ ως τις σύριγγες που προειδοποιούν για το αν έχουν χρησιμοποιηθεί, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλές λύσεις που βελτιώνουν την ασφάλεια στο σπίτι και τον χώρο εργασίας.

Τελευταία καινοτομία είναι τα γάντια που αλλάζουν χρώμα όταν ανιχνεύσουν τοξικές ουσίες.
Το γεγονός ότι δεν είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι καθιστά πολλά υλικά στη χημική και κατασκευαστική βιομηχανία εξαιρετικά επικίνδυνα.
Τα νέα γάντια, που αναπτύχθηκαν στο γερμανικό ερευνητικό κέντρο Fraunhofer εντοπίζουν τις επικίνδυνες ουσίες και προειδοποιούν άμεσα το άτομο που τα φορά.

Τα γάντια χρησιμοποιούν βαφές – αισθητήρες που αναγνωρίζουν επικίνδυνα χημικά όπως το μονοξείδιο του άνθρακα και το υδρόθειο και μετατρέπουν το ύφασμα από λευκό σε γαλάζιο.

Έτσι, τα προστατευτικά γάντια θα μπορούσαν να ενημερώσουν τους εργάτες για διαρροές αερίου πολύ νωρίτερα απ’ ότι θα εντοπίζονταν κανονικά.

Οι Γερμανοί ερευνητές εξελίσσουν την τεχνολογία ώστε τα γάντια να μπορούν να ανιχνεύσουν μια ευρεία γκάμα χημικών, ενώ επισημαίνουν πως η καινοτομία τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εφαρμογές, αναγνωρίζοντας για παράδειγμα αν μια τροφή είναι χαλασμένη ή δεν έχει αποθηκευτεί σωστά.
econews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)