Έρχονται φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ το 2014 !!!

Δίπλα στα γάλατα και τα λαχανικά πολύ σύντομα οι Έλληνες καταναλωτές θα συναντούν στα σούπερ μάρκετ και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. 

Τα υπουργεία Υγείας αλλά και Ανάπτυξης ετοιμάζουν ήδη τις σχετικές διατάξεις που θα επιτρέπουν σε αλυσίδες σουπερ μάρκετ να πωλούν συγκεκριμένα φαρμακευτικά είδη. Άλλωστε ο σχετικός νόμος έχει ήδη αλλάξει.


Η λίστα των σκευασμάτων θα προσδιορισθεί και θα δημοσιοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές δεδομένων και των πιέσεων που υπάρχουν ειδικά προς το υπουργείο Ανάπτυξης για άμεση απελευθέρωση της αγοράς.

Τα σκευάσματα που αναμένεται να πάρουν τη θέση τους στα ράφια είναι βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής αλλά πιθανώς και ορισμένα καλλυντικά που μέχρι σήμερα πωλούνταν μόνο στα φαρμακεία.

Η ρύθμιση προκαλεί την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών ειδικά μάλιστα τώρα που φαίνεται να παίρνει ενεργό ρόλο στην υπόθεση το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι με την εμπλοκή του υπουργείο Ανάπτυξης στην υπόθεση (που δεν αποκλείεται να την αναλάβει εξ ολοκλήρου) χάνεται ο έλεγχος των φαρμάκων που θα διακινούνται από τα σούπερ μάρκετ και μάλιστα θα περάσουν σε καθαρά εμπορικό επίπεδο.

Εξάλλου ο κλάδος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι έστω κι αν τα σκευάσματα αυτά είναι Μη συνταγογραφούμενα παραμένουν φάρμακα με παρενέργειες που θέλουν παρακολούθηση και διάθεση από φαρμακοποιούς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Πηγή : Iatropedia.gr
http://www.limnosreport.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)