Αύριο Σάββατο ανοίγει ο νέος σταθμός του μετρό «Αγία Μαρίνα», στο σημείο όπου συναντώνται τρεις Δήμοι, της Αγίας Βαρβάρας, του Αιγαλέω και του Χαϊδαρίου !!!

Το πρωί του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία ο νέος σταθμός του μετρό «Αγία Μαρίνα» της γραμμής 3. 
 
Ήδη από την περασμένη Παρασκευή είχε αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία του σταθμού.

Ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως προβλήματα στη σηματοδότηση του δικτύου οδηγήσαν σε καθυστέρηση του χρονοδιαγράμματος.

Ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού και θα είναι ο τερματικός της γραμμής 3, έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα της επέκτασης προς τον Πειραιά με έξι επιπλέον σταθμούς, κάτι που αναμένεται το 2017.
Η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε εννιά λεπτά, ενώ η μετάβαση ώς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνεται σε 40 λεπτά. Σε καθημερινή βάση, ο σταθμός θα εξυπηρετεί περίπου 30.000 επιβάτες.
Στολίδι του Σταθμού αποτελεί τμήμα μεγάλου κεραμικού αγωγού, που βρέθηκε κατά τις ανασκαφές κάτω από το κτήριο του πάρκινγκ.
Ιδιαίτερη σημασία έχει, επίσης, το γεγονός ότι για τις ανάγκες του σταθμού «Αγία Μαρίνα» κατασκευάστηκε χώρος μετεπιβίβασης, ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 380 ΙΧ οχημάτων.
Η λειτουργία του εν λόγω σταθμού θα οδηγήσει σε σημαντικές τροποποιήσεις στη διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την περιοχή.

Newsroom ΔΟΛ
φωτο: http://xaidarisimera.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)