Ιαπωνία: Μυστήριοι κύκλοι στο βυθό της θάλασσας !!! (video)

Ο Ιάπωνας φωτογράφος Yoji Ookata ήρθε αντιμέτωπος με ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα που έχουν φωτογραφηθεί τα τελευταία  χρόνια.

Σε μία από τις υποθαλάσσιες φωτογραφικές του εξορμήσεις, ανακάλυψε στο βυθό της θάλασσας ένα σχήμα που εντυπωσιάζει με την άρτια συμμετρία του.

Η φωτογράφηση έγινε κοντά στην περιοχή Amami Oshima στα νότια της Ιαπωνίας. Το γεωμετρικό μοτίβο που μοιάζει να είναι χαραγμένο στην άμμο, έχει διάμετρο σχεδόν δύο μέτρα, ενώ βρίσκεται 25 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Υπεύθυνος για τη δημιουργία του παράξενου κύκλου, είναι ένα ψάρι. Οι άνθρωποι του τηλεοπτικού δικτύου NHK, βρέθηκαν στο βυθό της περιοχής και φωτογράφισαν με τη σειρά τους, τον μικρό "ζωγράφο" επί τω έργω.

Για ποιο λόγο το συγκεκριμένο ψάρι δημιουργεί τους συγκεκριμένους κύκλους;

Crop Circles Japan από CDemo83

Οι επιστήμονες ανέφεραν πως η εξήγηση είναι απλή. Για να προσελκύσει το ταίρι του. Κοινώς, για να "εντυπωσιάσει" το... αντίθετο φύλο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο σχηματισμός, τόσο πιο πιθανό είναι το ζευγάρωμα.

Τα θηλυκά ψάρια μάλιστα, γεννούν τα αυγά τους στο κέντρο του κύκλου. Σημειώνεται ότι τα ψάρια "ζωγράφοι" είναι τα γνωστά "puffer", ωστόσο κανείς δεν ήξερε μέχρι σήμερα την παράξενη τους "ερωτική" συνήθεια.

Και αν η συγκεκριμένη ιεροτελεστία εντυπωσιάζει για τη σπανιότητα της, αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το National Oceanic and Atmospheric Administration, το 95% των παγκόσμιων ωκεανών δεν έχει ακόμα εξερευνηθεί.

Δείτε εδώ και εδώ wallpaper φωτογραφίες του εντυπωσιακού σχήματος.

http://news247.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)