Επιστήμονες αντικαθιστούν το κατεστραμμένο ράμφος θηλυκού αετού !!! (video)

Ένας λαθροθήρας πυροβόλησε το 2005 ένα θηλυκό αετό . Το ράμφος του πουλιού καταστράφηκε σε τέτοιο βαθμό που ήταν ήταν αδύνατον γι 'αυτή να φάει ή να κυνηγήσει από μόνη της, κάτι που ισοδυναμούσε με καταδίκη σε θάνατο.

Το αρπακτικό πτηνό, διασώθηκε από τους εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Birds of Prey Northwest πριν λιμοκτονήσει. Τη διέσωσαν ταϊζοντάς τη με το χέρι, ευελπιστόντας ότι θα καταφέρει να αναρρώσει. 
Δυστυχώς, σύντομα κατέστη προφανές ότι δεν θα μπορούσε ποτέ ξανά να είναι αυτάρκης, και εξέτασαν αναγκαστικά τη λύση της ευθανασίας.

Ωστόσο, η ειδικός στα αρπακτικά πουλιά Τζέιν Κάντγουελ είχε άλλη άποψη. Αποφασισμένη να διασώσει το λαβωμένο αετό, η Κάντγουελ κατέφυγε στην τεχνολογία, συνεργαζόμενη με το μηχανολόγο μηχανικό Νέιτ Κάλβιν, καθώς και πολλούς άλλους επιστήμονες, μηχανικούς και οδοντιάτρους προκειμένου να σχεδιαστεί ένα ράμφος από πολυμερές νάιλον που θα αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο πάνω ράμφος του θηλυκού αετού. 


Το ράμφος στη συνέχεια εκτυπώθηκε σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και εφαρμόστηκε στο πουλί μετά από πολύωρες κοπιώδεις προσπάθειες.

Σύμφωνα με το
skai.gr χάρη στη σκληρή δουλειά τους και τις δυνατότητες που προσέφερε ο 3D εκτυπωτής, το πουλί μπορεί και πάλι να τραφεί, να πιεί αλλά και να αυτοκαθαρίζεται με το ράμφος του, όπως έκανε και πριν τον πυροβολισμό του. 


Δυστυχώς το ράμφος δεν είναι βέβαιο ότι είναι αρκετά ανθεκτικό για να μπορεί να αντέξει σε μακροχρόνια σκληρή χρήση ώστε  να είναι σε θέση να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον, αλλά και πάλι, η τοποθέτησή του σήμανε την αρχή μιας νέας ζωής για αυτό το υπέροχο πουλί.

http://www.lifo.gr 
Beauty and the Beak from Keith Bubach on Vimeo.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)