Το χωριό με το μεγαλύτερο όνομα στην Ευρώπη

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν γλωσσοδέτης, αλλά στην πραγματικότητα είναι το όνομα ενός χωριού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ονομάζεται:
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch


Το χωριό βρίσκεται στην Ουαλία και όπως θα μπορούσε εύκολα να υποθέσει κανείς, το όνομά του, είναι το μεγαλύτερο τοπωνύμιο στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Φυσικά, η προφορά του κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, καθώς φτάνει τους 58 χαρακτήρες.

Το όνομα αυτό σημαίνει: Η εκκλησία της Αγίας Μαρίας (Llanfair) στο κοίλωμα (pwll) της λευκής φουντουκιάς (gwyngyll) κοντά (goger) στην περιστρεφόμενη δίνη (y chwyrndrobwll) και την εκκλησία του Άγιου Tysilio (llantysilio) με την κόκκινη σπηλιά ([a]g ogo goch)!
Το περίεργο αυτό όνομα δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα τυπικό Ουαλικό τοπωνύμιο. Στην πραγματικότητα, «κατασκευάστηκε» το 1860 προκειμένου ο τοπικός σταθμός τραίνου να έχει μεγαλύτερο όνομα από τους υπόλοιπους της Βρετανίας, με στόχο την τουριστική προβολή του χωριού.
Η πρώιμη αυτή διαφημιστική μέθοδος για την προβολή του, υπήρξε επιτυχής καθώς αποτελεί τόπο έλξης πολλών τουριστών κάθε χρόνο που θέλουν να φωτογραφηθούν δίπλα σε ταμπέλες με το τεράστιο τοπωνύμιο.
Αν και στα κτήρια, τις πλατείες και τα μνημεία υπάρχει το επίσημο όνομα, οι περισσότεροι το αποκαλούν πιο σύντομα Llanfairpwllgwyngyll καθώς και Llanfair PG ή Llanfairpwll.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)