Ρεύμα από κοπριά θα παρέχει μονάδα στο δήμο Ωραιοκάστρου !!!

Ρεύμα από το βιοαέριο και το μεθάνιο της κοπριάς που παράγεται...
σε μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τον Πεντάλοφο του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, θα παρέχει μονάδα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή.

Η επένδυση αναμένεται να απορροφά περίπου εκατό χιλιάδες τόνους κοπριάς το χρόνο, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα του τόπου, εκείνο της όχλησης από τα απόβλητα των κτηνοτροφικών μονάδων.
 

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης έδωσε σήμερα θετική γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης που είναι η δεύτερη με αδειοδότηση στο νομό Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχες μονάδες λειτουργούν στο Σχηματάρι και τη Βέροια ενώ η τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Σαραμάντο, τάσσεται υπέρ του έργου.
 

«Η λειτουργία της μονάδας θα βοηθήσει την περιοχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλη πυκνότητα ζωικού κεφαλαίου ενώ ο δήμος θα εισπράττει το 3% των εσόδων της επένδυσης. Παράλληλα θα εισπράττει και το ενοίκιο του χώρου όπου θα κατασκευαστεί» τονίζει χαρακτηριστικά. Σημειώνει, άλλωστε, ότι παρά την πρωτοτυπία μιας τέτοιας υποδομής για τα ελληνικά δεδομένα, παρόμοιες μονάδες λειτουργούν εδώ και χρόνια στην Ευρώπη.

Πηγη:
thestival.gr 

http://lamogio24.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)