Πανικός στην Ελευσίνα με φορολογούμενους !!!

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται πάρα πολλοί κάτοικοι της Ελευσίνας λόγω του φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν !!!

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον εκατό φορολογούμενοι έπεσαν
θύμα ενός ανεύθυνου λογιστή, στο οποίο είχαν απευθυνθεί προκειμένου να υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις στην εφορία.

Κάτι που δεν έγινε. Καμία δήλωση δεν υποβλήθηκε, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλά πρόστιμα χωρίς να φταίνε, διότι οι δηλώσεις τους θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και δεν θα προκύπτει αφορολόγητο καθ' ότι δεν θα λαμβάνονται υπόψιν οι αποδείξεις.

Όπως εικάζεται ο συγκεκριμένος λογιστής αντιμετώπιζε τελευταία, ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα.

Από τη μεριά της η εφορία Ελευσίνας δεν προτίθεται να κάνει το παραμικρό επικαλούμενη εγκύκλιο του υπουργείου η οποία λέει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις όλες οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Και δεν τίθεται θέμα διευθέτησης ή παράτασης για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους.
zouzounews

Σχόλια

Ο χρήστης GEORGIOS BENEAS είπε…
zouzounews πες σε όλους αυτούς ότι έδωσε παράταση το Υπουργείο Οικονομικών να τις υποβάλλουν μέχρι τις 31/10/2012.
Δε χάνεται το αφορολόγητο.
Εάν βγαίνει φόρος έχει προσαύξηση 1,5 τον μήνα.
Εάν είναι πιστωτικές έχει πρόστιμο 60 Ευρώ.
Από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.
Ο χρήστης Demi είπε…
Γιώργο δυστυχώς αυτή την εσφαλμένη εντύπωση έχει πολύς κόσμος εξαιτίας των Μ.Μ.Ε που παρερμήνευσαν την απόφαση του υπουργείου.

Δες την παρακάτω ανακοίνωση από το
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/10792

"Με αφορμή την απόφαση του Υπ.Οικ. Νο ΠΟΛ.1178/31.8.2012 αναρτήθηκε σε κάποια μέσα ενημέρωσης και σε ορισμένες εφημερίδες, η είδηση ότι υπάρχει "προθεσμία έως τις 31 Οκτωβρίου για όσους «ξέχασαν» τη φορολογική δήλωση."

Για να μην γίνονται παρερμηνείες από τους αναγνώστες, σας ενημερώνουμε ότι απλά το σύστημα των φορολογικών δηλώσεων του Taxis θα παραμείνει ανοικτό μέχρι την 31η Οκτωβρίου αλλά θα παραλαμβάνει μόνο ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ δηλώσεις καθώς όπως είναι γνωστό η ημερομηνία αποστολής των δηλώσεων που θεωρούνται εμπρόθεσμες έχει λήξει από το πρωί της 13ης Αυγούστου του 2012.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε για τυπικούς λόγους για να συμπληρώσει την αρχική απόφαση ΠΟΛ.1079/26.3.2012 σύμφωνα με την οποία πλέον ηλεκτρονικά υποβάλλονται τόσο οι Αρχικές Εμπρόθεσμες δηλώσεις όσο και οι αρχικές Εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)