Στο φως «χαμένο» έργο του Hans Christian Andersen !!!

Ένα πρώιμο έργο του Hans Christian Andersen εντοπίστηκε στη βάση κουτιού μέσα σε κτήριο όπου στεγάζονται τα Εθνικά Αρχεία του Οντένσε στο νησί Φιονία της Δανίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η απίστευτη ανακάλυψη έγινε τον περασμένο Οκτώβριο από τον ιστορικό και μελετητή, Esben Brage, ο οποίος την ώρα που τακτοποιούσε, έπεσε πάνω σ' έναν «θησαυρό» 700 λέξεων, πολύ κοντά στο σπίτι όπου ο Δανός λογοτέχνης και συγγραφέας έγραψε ορισμένα από τα διασημότερα παραμύθια του. 

Η ιστορία έχει τίτλο «The Tallow Candle» («Κερί από λίπος») και αναφέρεται στην περιπέτεια ενός «αξιόλογου»… κεριού, το οποίο πέφτει σε δυσμένεια, παραμελείται απ’ όλο τον κόσμο μέχρι τη στιγμή που η εσωτερική του ομορφιά αποκαλύπτεται και αναγνωρίζεται. Το χειρόγραφο έχει γραμμένη στο κάτω μέρος του τη φράση: «Στη Madame Bunkeflod από τον πάντα αφοσιωμένο HC Andersen».

Ύστερα από δύο μήνες μελετών, ειδικοί εκτιμούν πως δημιουργήθηκε από τον διάσημο συγγραφέα περίπου το 1820 καθώς η γραφή είναι απλή και δεν σχετίζεται άμεσα με το κομψό στυλ που υιοθετεί στη συνέχεια στα «ώριμα» έργα του. Είναι πολύ πιθανό η γυναίκα, στην οποία το αφιερώνει, να ήταν μια χήρα που επισκεπτόταν όταν ήταν παιδί προκειμένου να δανείζεται βιβλία.
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της δανέζικης εφημερίδας «Politiken», υπάρχει η άποψη ότι πρόκειται για αντίγραφο ενός αυθεντικού χειρογράφου, το οποίο υπήρχε μόνο ως ανάμνηση.

Ο θάνατος του πατέρα του και τα δύσκολα παιδικά χρόνια 

Ο Hans Christian Andersen γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Οντένσε, στο νησί Φιονία της Δανίας και ήταν γιος παπουτσή. Ο πατέρας του πέθανε νέος, με τον μικρό Hans να μένει μόνος στον κόσμο με μοναδικό στήριγμα τη μητέρα του.

Το πρώτο του βιβλίο με παραμύθια δημοσιεύτηκε το 1835. Ορισμένα από τα πιο γνωστά του έργα είναι «τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά», «η Μικρή Γοργόνα» και «το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα».
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι ο Christian Andersen αυτός που το έγραψε», σημείωσε ο ειδικός μελετητής του Δανού λογοτέχνη, Ejnar Stig Askgaard, χαρακτηρίζοντας την ανακάλυψη «εξαιρετικά σημαντική».

 

Ο Hans Christian Andersen απεβίωσε το 1875 και τα παραμύθια του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

http://www.zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)