Πώς πήρε το όνομά της η Κίτρινη Θάλασσα στην Κίνα !!!

Η νέα δορυφορική εικόνα που έστειλε στο in.gr η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA γεμίζει από το χαρακτηριστικό χρώμα της Κίτρινης Θάλασσας, έξω από τη μεγάλη πεδιάδα της Βόρειας Κίνας.

Η λεπτή κίτρινη γραμμή που διακρίνεται στο κεντρικό τμήμα της εικόνας είναι ο Κίτρινος Ποταμός που ρέει προς τα βορειοανατολικά και εκβάλλει στην Κίτρινη Θάλασσα. Δείτε την εικόνα σε πλήρη ανάλυση.

Αρκετά ακόμα ποτάμια εκβάλουν στην ίδια περιοχή, μεταφέροντας την ύλη και την άμμο που ευθύνονται για το χρώμα και το όνομα της Κίτρινης Θάλασσας.

Τα υλικά αυτά κάνουν εξαιρετικά εύφορη την περιοχή, στην οποία καλλιεργούνται κεχρί, καλαμπόκι, βαμβάκι, στάρι, σουσάμι και φιστίκια.

Η εύφορη κοιλάδα είναι επίσης από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου.

Το χρώμα της Κίτρινης Θάλασσας επηρεάζεται πάντως και από τις μεγάλες συγκεντρώσεις φυτοπλαγκτού, το οποίο λιπαίνεται κι αυτό από τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρουν τα ποτάμια.

Στο πάνω αριστερά τμήμα της εικόνας, η πόλη του Πεκίνου διακρίνεται ως αμυδρή καφέ κηλίδα στους πρόποδες των γύρω βουνών.

Η εικόνα ελήφθη στις 8 Φεβρουαρίου από το όργανο MERIS (φασματόμετρο απεικόνισης μέσης ανάλυσης) του δορυφόρου γεωσκόπησης Envisat.
in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)