Ιταλία: Εχυσαν στους υπονόμους κρασί αξίας 7 εκατομμυρίων !!!

Βάνδαλοι κατέστρεψαν μεγάλη ποσότητα εκλεκτού κρασιού Μπρουνέλο ντι Μονταλτσίνο που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 62.000 φιάλες της εξαιρετικής ετικέτας Soldera στο κτήμα Κάζε Μπάσε της Τοσκάνης.

Οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για μια ενέργεια εκφοβισμού στο στυλ της Μαφίας. Οι βάνδαλοι άνοιξαν τις στρόφιγγες 10 τεράστιων βαρελιών με το προϊόν των έξι τελευταίων ετών και άφησαν το κρασί να χυθεί στους υπονόμους. 

Μπήκαν λαθραία στο κτήμα το βράδυ της Κυριακής και, όταν οι εργάτες πήγαν στην καντίνα το πρωί της Δευτέρας, δεν βρήκαν να έχει μείνει τίποτε από τη δουλειά έξι ετών παρά μόνο μικρές λίμνες με κόκκινο υγρό στο πάτωμα.

Η συνολική ποσότητα που χάθηκε, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειας Σολντέρα, ήταν 62.600 λίτρα εξαιρετικού κρασιού — μια φιάλη κρασιού Soldera ξεκινάει από τα 110 ευρώ και όλες είναι αριθμημένες σαν να πρόκειται για ράβδους χρυσού.

«Ουδέποτε είχα δεχθεί απειλές. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα γιατί συνέβη αυτό ούτε για το ποιος μπορεί να το έκανε», δήλωσε σήμερα το πρωί ο ιδρυτής του οινοποιείου, ο 75χρονος Τζανφράνκο Σολντέρα.

«Αυτό με ξεπερνάει. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό αυτών που το έκαναν, αλλά φαντάζομαι ότι, αν κάποιος σχεδιάζει να με εκφοβίσει, κάπως πρέπει να αρχίσει», πρόσθεσε.

Το κτήμα των 230 στρεμμάτων στο Μονταλτσίνο χρησιμοποιεί αμπέλια Σαντζοβέζε Γκρόσο για να παράγει το περίφημο κρασί.

ΑΠΕ
http://www.imerisia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)