Ο ισχυρότερος… τεχνητός ανεμοστρόβιλος !!! (video)

Το μουσείο της Mercedes Benz στη Στουτγάρδη είναι γνωστό στο ευρύ κοινό για τις συλλογές σύγχρονων αλλά και vintage αυτοκινήτων της εταιρείας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών.
 

Ουδείς γνωρίζει (ή έστω πολύ λίγοι) ότι στο εσωτερικό του διαθέτει τον ισχυρότερο τεχνητό ανεμοστρόβιλο στον κόσμο, πιστοποιημένο, μάλιστα, από τα Ρεκόρ Γκίνες.

Ο ανεμοστρόβιλος, βέβαια, που έχει ύψος 34,4 μέτρα, δεν κατασκευάστηκε ως έκθεμα αλλά ως σύστημα απομάκρυνσης του καπνού από τους χώρους του μουσείου σε περίπτωση πυρκαγιάς.


Καθώς το μουσείο δεν διαθέτει τα ανάλογα ανοίγματα για να φεύγει ο καπνός και να μην διαχέεται μέσα στο κτήριο, οι αρχιτέκτονες αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν τον συγκεκριμένο τεχνητό ανεμοστρόβιλο, που εμποδίζει την εξάπλωση του καπνού μέσα στο χώρο ωθώντας τον προς το εξωτερικό.

Ο τεράστιος ανεμοστρόβιλος χρειάζεται περίπου 7 λεπτά για να τεθεί σε λειτουργία και προκαλείται από 144 μηχανές και 28 τόνους αέρα, καθαρίζοντας το χώρο από τον καπνό και διατηρώντας τους υπαλλήλους και επισκέπτες σε ασφάλεια.

http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)