Μια σύγχρονη μυστηριώδης πόλη-φάντασμα !!! (video)

Η Nova Cidade de Kilamba ή απλά Kilamba είναι μια μεγάλη οικιστική ανάπτυξη 30 χιλιόμετρα από τη Λουάντα, την πρωτεύουσα της Αγκόλας, και ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στην Αφρική, που όμως παραμένει ακατοίκητο.

Σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει 500.000 άτομα και περιλαμβάνει 750 8ώροφες πολυκατοικίες, πάνω από 100 εμπορικές εγκαταστάσεις και πολλά σχολεία, ενώ το κόστος της προσέγγισε το ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Κατασκευαστής φέρεται να είναι μια εταιρεία κινεζικών συμφερόντων. Από τον Ιούλιο του 2012, που ολοκληρώθηκαν και τα περισσότερα κτήρια, η πόλη έπρεπε να έχει ήδη κατοικηθεί, αλλά σχεδόν όλα τα σπίτι είναι κενά. Έτσι η φημολογία για το λόγο κατασκευής της πόλης άρχισε να παίρνει διαστάσεις στο διαδίκτυο. 

Γνωστή πλέον με την κοινή ονομασία η «πόλη-φάντασμα» της Αγκόλα, η Kilamba παραμένει ακατοίκητη καθώς η μεσαία τάξη στη χώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτη – οι πλούσιοι δεν θα επιλέξουν να αγοράσουν ένα σπίτι εκεί, ενώ οι φτωχοί δεν θα μπορούσαν καν να αποκτήσουν ένα! 

Με τις τιμές των διαμερισμάτων να κυμαίνονται από 100.000 έως 250.000 δολάρια, είναι πρακτικά αδύνατο για κάποιο ντόπιο να αγοράσει ένα τέτοιο όταν το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα είναι 5200 δολάρια και τα 2/3 των κατοίκων ζουν με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα.

Ένα από τα σενάρια για το μέλλον της πόλης αναφέρει ότι τα περισσότερα διαμερίσματα θα διατεθούν δωρεάν από την κυβέρνηση σαν εργατικές κατοικίες ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας φτάνουν μέχρι τη χρήση της πόλης από Κινέζους που θα αναγκαστούν από τις περιβαλλοντικές εξελίξεις να εγκαταλείψουν την Κίνα. 

Τέλος κάποιοι ισχυρίζονται ότι στην περιοχή πρόκειται να αρχίσει εξαγωγή πετρελαίου και η πόλη θα φιλοξενήσει τους εργάτες(!). Ο χρόνος θα δείξει… 

http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)