Το κανόνι του διαστημικού προγράμματος HARP !!! (Video)

Δεν πρέπει να το μπερδέψουμε με το συνωμοσιολογικό Project HAARP (High Frequency Active Aural Research Program). Το Project HARP (High Altitude Research Project) ήταν μια κοινή έρευνα των ΗΠΑ και του Καναδά, με την οποία ερευνούσαν τη χρήση βαλλιστικών για την αποστολή αντικειμένων στην ανώτατη ατμόσφαιρα και πιο πέρα.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να κατασκευαστεί ένα -σχεδόν καρτουνίστικο- τεράστιο όπλο που θα έστελνε αντικείμενα στο διάστημα. Το όπλο παραμένει ακόμα και σήμερα στα νησιά Μπαρμπάντος.
Είχε σχεδιαστεί από τον μηχανικό βαλλιστικής Gerald Bull, αποτελούνταν από 50 ναυτικά κανόνια. Αργότερα πρόσθεσαν ακόμα 100, κάνοντας το, πολύ μεγάλο για αποτελεσματική στρατιωτική χρήση, αλλά προφανώς κατάλληλο για αποστολές στο διάστημα.

Τα αντικείμενα προς αποστολή στο διάστημα τοποθετούνταν σε ένα ξύλινο κουτί, για να τα προστατευτούν κατά την εκπυρσοκρότηση. Στο απόγειό του, το όπλο μπορούσε να στείλει ένα αντικείμενο 112 μίλια στον ουρανό.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε και δημιουργήθηκαν και άλλα τέτοια όπλα σε άλλα μέρη. Το όπλο στα Μπαρμπάντος εγκαταλείφθηκε στα τέλη του 1960 και αφέθηκε να σκουριάσει στο μέρος που είχε πρωτο-τοποθετηθεί.
http://3otiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)