Πανελλαδικές 2013: Πρεμιέρα με… Ίντερνετ !!!

Ένα συνδυαστικό θέμα για το περιβάλλον, το Διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων μέσω του Ίντερνετ καλούνταν να αναπτύξουν οι μαθητές που εξετάζονται σήμερα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, γενικής παιδείας.

Το θέμα εξέτασης είναι από το βιβλίο του Γεώργιου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος της ζωής και του ουρανού» και επελέγη ομόφωνα από την επιτροπή των εξεταστών. Θεωρείται ιδιαίτερα προσπελάσιμο από τους υποψηφίους, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητές τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ερωτήσεις οι εξεταστές ζητούν από τους μαθητές να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου. Παράλληλα, ζητούν να εξηγήσουν πώς ο άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος, μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με αγαθά είτε με πολέμους.

Τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές στις 08.30. Συνολικά σε όλη τη χώρα προσήλθαν στα σχολεία 83.000 μαθητές των γενικών λυκείων και 22.000 μαθητές των νυχτερινών και των ΕΠΑΛ. Ο αριθμός των εισακτέων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί, θα είναι μειωμένος κατά 3% σχετικά με πέρυσι.


Να σημειωθεί πως οι επιτηρητές και αναπληρωτές επιτηρητές ήταν στη θέση τους. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου με τα μαθήματα γενικής παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.


Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο οποίος προΐσταται και της διαδικασίας, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις. Το μεσημέρι (12.30) αναμένεται ότι θα κάνει δήλωση για την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)