Φορολογούνται τόκοι άνω των 250 ευρώ !!!

Υποχρεωτική είναι φέτος η δήλωση στη φορολογία εισοδήματος τόκων άνω των 250 ευρώ από καταθέσεις όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να δοθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία από τις τράπεζες ώστε να συμπληρωθούν στο Ε1. 

Μέχρι τότε πάντως οι φορολογούμενοι καλούνται να πάρουν οι ίδιοι από τις τράπεζες τις βεβαιώσεις για τους τόκους που τους έχουν καταβληθεί και να τις προσκομίσουν. 

Για το ποιος θα δηλώνει το ποσό σε περίπτωση που υπάρχει συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι. 
 
Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega εξάλλου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων εκτίμησε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταθετών δεν θα χρειαστεί να μπει στη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς δεν εισπράττει ετησίως ποσό μεγαλύτερο των 250 ευρώ από τόκους καταθέσεων.
 
Σχολιάζοντας τέλος τη φορολογική πολιτική, ο κ.Θεοχάρης εκτίμησε ότι φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν μικρότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)