Eπικίνδυνο πείραμα στα Διαβατά !!!

Έκθετο είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η διοίκηση των φυλακών Διαβατών, καθώς πόρισμα-καταπέλτης που εκδόθηκε από το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακού Εξοπλισμού της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών αναφέρει πως η χρήση συσκευών jammers είναι επικίνδυνη.

Πρόκειται για συσκευές οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν το σήμα των κινητών τηλεφώνων και πρόσφατα άρχισαν να χρησιμοποιούνται στις φυλακές Διαβατών.

Πολλοί είναι οι κρατούμενοι που συνεχώς διαμαρτύρονται έντονα ότι υπoφέρουν από ημικρανίες τις οποίες απέδιδαν, μάλιστα, στη λειτουργία των εν λόγω συσκευών.

Τελικά όπως αποδεικνύεται ότι δεν είχαν άδικο, καθώς σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της ΕΕΤΤ τα jammers είναι παράνομα και κατασκευάζονται χωρίς κανένα πρότυπο-ειδικά ασφάλειας και υγείας- δίχως περιορισμό στην εκπεμπόμενη ισχύ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η ΕΕΤΤ επιτρέπει την χρήση αυτών, όμως θα πρέπει να εγκρίνονται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Η απάντηση της ΕΕΤΤ εδόθη, έπειτα από εξώδικη πρόσκληση του δικηγόρου Νίκου Διαλυνά, ο οποίος δέχτηκε δεκάδες καταγγελίες κρατουμένων από το σωφρονιστικό κατάστημα των Διαβατών.
«Οι περισσότεροι παρουσιάζουν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ψυχική κόπωση», αναφέρει ο κ. Διαλυνάς στο zougla.gr.
Να σημειωθεί ότι στις Αρχές Απριλίου εγκαταστάθηκε αρχικά στην οροφή των φυλακών το μηχάνημα με τις κεραίες και μετέπειτα εντός της «ακτίνας» το οποίο εμποδίζει τη λειτουργία κινητών τηλεφώνων.
Η ανάγκη εγκατάστασης των αδρανοποιητών προέκυψε μετά την κινηματογραφική «απόδραση των 11» από τις φυλακές Τρικάλων. Τότε διαπιστώθηκε ότι σε όλες σχεδόν τις φυλακές τα κινητά τηλέφωνα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και χρησιμοποιούνται από κρατουμένους, ενίοτε για να συνδέονται με social media, όπως το Facebook και το Twitter, και να ανεβάζουν ακόμη και φωτογραφίες μέσα από τα κελιά.

Ωστόσο, το «πείραμα των Διαβατών» χαρακτηρίζεται από νομικούς και ιατρικούς κύκλους ως επικίνδυνο για την υγεία, από τη στιγμή που δεν πληροί τα κριτήρια και τις προδιαγραφές.
http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)