Πώς φτιάχτηκε η νέα ταινία της DreamWorks Animation !!!

Τεχνολογία αιχμής για την πρώτη προϊστορική οικογένεια

Περισσότερες από 80 εκατομμύρια  ώρες επεξεργασίας και η συνεργασία σε πραγματικό χρόνο πολλών ομάδων δημιουργών, εγκατεστημένων σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη χρειάστηκαν προκειμένου να δημιουργηθούν εικόνες από τρισδιάστατα μοντέλα και να ζωντανέψουν οι χαρακτήρες του «The Croods», της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων από τη DreamWorks Animation.

Συνεχίζοντας  μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2001, ένα από τα καλύτερα και πιο επιτυχημένα στο είδος του στούντιο αξιοποίησε την τεχνολογία της ΗΡ για να δημιουργήσει τα πιο προηγμένα γραφικά που έχουν γίνει ποτέ, παρουσιάζοντας τις διασκεδαστικές περιπέτειες της πρώτης προϊστορικής οικογένειας, όταν η σπηλιά στην οποία κατοικεί καταστρέφεται…


Για να δώσει  ζωή στους προϊστορικούς ήρωες, όπως ο Grug ο υπερπροστατευτικός μπαμπάς  και η Eep η επαναστάτρια έφηβη  κόρη, η DreamWorks Animation βασίστηκε σε HP ProLiant servers και HP Enterprise Services που βρίσκονταν τοποθετημένοι σε τέσσερα διαφορετικά, απομακρυσμένα σημεία: Στο Glendale και στο Redwood City, στην Καλιφόρνια, το Las Vegas, όπως και το Bangalore της Ινδίας.
Η υψηλής απόδοσης, σταθερή υπολογιστική ισχύ επέτρεψε στην DreamWorks Animation να επεξεργαστεί τον  μεγάλο όγκο δεδομένων που χρειαζόταν για την παραγωγή της ταινίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η HP οι server blades ProLiant BL460c Gen8 παρείχαν στα στούντιο κατά 40% μεγαλύτερο εύρος διαβίβασης δεδομένων και αυξημένες επιδόσεις κατά 42% ανά Βατ καταναλωμένης ισχύος, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές συστημάτων.

Προκειμένου να δημιουργήσει τα εξωτικά πλάσματα και τα πολύπλοκα σκηνικά που πλαισιώνουν την οικογένεια των Croods, οι δημιουργοί της DreamWorks Animation χρησιμοποίησαν τους πιο σύγχρονους σταθμούς εργασίας της HP, τους HP Z820 και Z800.

Επίσης, το Remote Graphics Software της ΗΡ προσέφερε τη δυνατότητα σε δημιουργούς στο Glendale, το Redwood City και το Bangalore να συνεργαστούν σε πραγματικό χρόνο μέσω μιας οθόνης.
Πρώτο Θέμα
http://tnsite.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)