Νέο είδος ταραντούλας έχει μέγεθος ανθρώπινου κεφαλιού !!!

Αλήθεια πώς θα αντιδρούσατε αν αντικρίζατε ξαφνικά μπροστά σας μία γιγαντιαία ταραντούλα, σε μέγεθος που ξεπερνά το ανθρώπινο πρόσωπο; 
 
Ακούγεται εξωπραγματικό, ωστόσο αυτό το είδος υπάρχει... 

Ερευνητές στη Σρι Λάνκα ανακάλυψαν ένα είδος ταραντούλας, με τεράστιο σώμα και ξεχωριστό ανοιχτό γκρι χρώμα, που το δηλητήριό τους αρκεί για να σκοτώσει ένα μικρό πουλί. Το πόδι τους δε, αγγίζει τις 8 ίντσες. 

Όπως μεταδίδει το SkyNews το είδος αυτό ονομάστηκε «Poecilotheria Rajaei» - «Pokies» σε συντομία -  προς τιμή ενός αστυνομικού, που συνόδευε τους ερευνητές στις αποστολές τους στη ζούγκλα.
Αυτό που τις κάνει να διαφέρουν από τις άλλες, πέραν του μεγέθους, είναι τα ξεχωριστά γεωμετρικά μοτίβα στα πόδια σε χρώμα κίτρινο και γκρι, αλλά και μία ροζ ταινία στην κοιλιά. 
 
Τις ταραντούλες- τίγρεις είδαν για πρώτη φορά κάτοικοι στη Σρι Λάνκα τον Οκτώβριο του 2009 κοντά σε ένα νοσοκομείο. 

Ωστόσο, όπως λέει ένας από τους ερευνητές «αυτές οι ταραντούλες είναι πολύ σπάνιο να εμφανιστούν μακρυά από τη ζούγκλα, και αυτό γιατί προτιμούν τα μεγάλα δέντρα. Εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών όμως, αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στα εγκαταλελειμμένα σπίτια».  

Ο Αραχνολόγος Robert Raven επισημαίνει ότι οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, είναι πολύ εξειδικευμένες και έχουν δώσει σημαντικές πληροφορίες, ωστόσο δεν μπορούμε να μιλάμε ακόμη για ένα νέο είδος ταραντούλας. 
 
Σημειώνει δε, ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα οι αράχνες αυτές να είναι μια τοπική παραλλαγή συγγενικού είδους. 

http://www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)