Πυρηνική υπερπαραγωγή προτείνει η Ιαπωνία στην Τουρκία !!!

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, θα επισκεφθεί την Τουρκία στις αρχές Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, με αντικείμενο την συμφωνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Άγκυρας με τον ιαπωνικό όμιλο Mitsubishi Heavy Industries και τον γαλλικό Areva για την ανάθεση της κατασκευής του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα έχουν συνομιλίες για την συμφωνία αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Yomiuri. 

Η κοινοπραξία Areva/MHI ανταγωνίζεται τον κινεζικό όμιλο China Guangdong Nuclear Power Holding στη διεκδίκηση του συμβολαίου κατασκευής του πυρηνικού σταθμού τεσσάρων αντιδραστήρων στη Σινόπη, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Η γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία προτείνει στην Τουρκία έναν αντιδραστήρα μεσαίας ισχύος Atmea-1, 1.100 μεγαβάτ. Σύμφωνα με το κατατεθειμένο οργανόγραμμα, οι εργασίες θα αρχίσουν το 2017 και ο πρώτος αντιδραστήρας θα τεθεί σε λειτουργία το 2023. 


O ιαπωνικός όμιλος δεν σχολίασε τις πληροφορίες της Yomiuri. Στις αρχές του Απριλίου ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, είχε διαψεύσει τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί τότε στον ιαπωνικό τύπο ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε καταλήξει στην ανάθεση της κατασκευής στη γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία.

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να αρχίσει την κατασκευή τριών πυρηνικών σταθμών στην επόμενη πενταετία για να μειώσει την εξάρτησή της οικονομίας της από την εισαγόμενη ενέργεια, κυρίως από τη Ρωσία και το Ιράν. 


Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε το 2010 με τη Ρωσία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού. 

Πηγή: ΑΠΕ
http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)