Από Δευτέρα τα πρόστιμα για τα κατοικίδια στην Αθήνα !!!

Σε εφαρμογή τίθεται από την ερχόμενη εβδομάδα ο νόμος 4039/12, σύμφωνα με τον οποίον οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τα σημεία των κοινοχρήστων χώρων που λερώνουν τα κατοικίδιά τους.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Α. Αντωνόπουλος «θα επιβάλλονται πρόστιμα, από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν θα καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και θα φτάνουν τις 30.000 ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού ζώου. Για τους παραβάτες ιδιοκτήτες petshop, θα προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους».

Η παράλειψη προσκόμισης, στον δήμο, αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, για την εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ για την πώληση ζώου συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Μετά τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νόμου, ο δήμος Αθηναίων θα πραγματοποιήσει ημερίδα, στη διάρκεια της οποίας θα αποτιμηθούν τα πρώτα αποτελέσματα, με τους συναρμόδιους φορείς και άλλους δήμους.
http://www.ecofinder.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)