Αεροπορικές επιδείξεις στην Ινδία !!! (video)

Η καρδιά των αεροπορικών επιδείξεων χτυπά και φέτος στην Ινδία. Το «Aero India 2013», μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις πρότυπων πολεμικών αεροσκαφών και παρουσίασης νέων τεχνολογιών στον τομέα της αεροναυτικής, άνοιξε την Τετάρτη τις πύλες του στην αεροπορική βάση του Μπανγκαλόρ.

Στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα και πολυλειτουργικά αεροπλάνα ανεφοδιασμού είναι μερικά μόνο από αυτά που θα κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μέχρι και τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.

Σχεδόν κάθε κατασκευάστρια εταιρεία πολεμικού εξοπλισμού που σέβεται το όνομά της στην παγκόσμια αγορά όπλων έχει εξασφαλίσει εδώ και μήνες το δικό της περίπτερο, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει αγοραστές. Τη μερίδα του λέοντος αναμένεται να έχει η Ινδία.

Ο προϋπολογισμός των 100 δισ. δολαρίων που διαθέτει μέχρι το 2020 το Υπουργείο Άμυνας της χώρας για τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής της Αεροπορίας προκαλεί ίλιγγο.

Το 2012 η γαλλική Dassault Aviation τα κατάφερε μια χαρά, κλείνοντας συμφωνία με το Νέο Δελχί για την προμήθεια 126 πολεμικών αεροσκαφών. Φέτος ο ανταγωνισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος. Μόνο από τη Ρωσία θα λάβουν μέρος 40 εταιρείες.

Στο πρόγραμμα της έκθεσης στο Μπανγκαλόρ, όπως και όλων των μεγαλύτερων αεροπορικών εκθέσεων του κόσμου, συμπεριλαμβάνονται και εντυπωσιακές επιδείξεις από ομάδες ακροβατικής πλοήγησης (π.χ. «Ιπτάμενοι Ταύροι»), με τους «Ρώσους Ιππότες» να κλέβουν την παράσταση, καθώς αναμένεται να σχηματίσουν στον αέρα έναν θεαματικό ρόμβο αλλά και την περίφημη «Κόμπρα».

Ωστόσο, οι θεατές θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή, αφού -όπως έγινε γνωστό- οι πέντε πιλότοι θα φθάσουν με καθυστέρηση δύο ημερών στον χώρο της επίδειξης.

http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)