Γαλλία: Γκάζι αυτοκινήτου κόλλησε στα 200 χιλιόμετρα την ώρα !!!

Όταν ο Γάλλος Φρανκ Λεσέρφ μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει, όπως κάθε εβδομάδα, στο σουπερμάρκετ, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ζούσε μία πρωτοφανή περιπέτεια. 

Το γκάζι του ειδικά διαμορφωμένου για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) Ρενό Laguna άρχισε σταδιακά να «κολλάει», πρώτα στα 100 χιλιόμετρα την ώρα και μετά - οριστικά - στα 200 χιλιόμετρα την ώρα!

Όσο ο άτυχος οδηγός πατούσε το φρένο, τόσο το αυτοκίνητο επιτάχυνε. Βγήκε στον αυτοκινητόδρομο Α16 της βορειοδυτικής Γαλλίας από την πόλη Αμπεβίλ, έπιασε την αριστερή λωρίδα και...έγινε «πύραυλος». 
Βρήκε την ψυχραιμία να τηλεφωνήσει στην αστυνομία, εξηγώντας την κατάσταση. Οι αστυνομικοί ανέλαβαν αμέσως δράση: έστειλαν περιπολικά τα οποία προσέγγισαν το αυτοκίνητο με το «τρελλαμένο γκάζι» και σχημάτισαν μια αυτοκινητοπομπή που κινείτο με ιλλιγγιώδη ταχύτητα, ανοίγοντας τον δρόμο μπροστά. 

Παράλληλα, έδωσαν εντολή να σηκώσουν τις μπάρες τρεις σταθμοί διοδίων, ώστε να μην συμβεί ατύχημα. Τέλος, επικοινώνησαν με τεχνικό της Ρενό, ο οποίος προσπάθησε εξ αποστάσεως, χωρίς αποτέλεσμα, να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Έχοντας σταθερά «διακοσαρίσει», το Laguna πέρασε από τις παραθαλάσσιες πόλεις Καλαί και Δουνκέρκη και...μπήκε στο έδαφος του Βελγίου !   μαρτύριο έλαβε τέλος μετά από περίπου μία ώρα, όταν το αμάξι έμεινε από βενζίνη. 

Ο οδηγός το έριξε σε ένα χαμηλό χαντάκι λίγο έξω από την βελγική πόλη Αλβερινγκέμ, χωρίς ο ίδιος να τραυματισθεί. Ωστόσο αμέσως μετά έπαθε δύο κρίσεις επιληψίας. 

«Η ζωή μου ξαναπέρασε μπροστά απ' τα μάτια μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να σταματήσω» δήλωσε αργότερα οΛεσέρφ. Είπε επίσης ότι το γκάζι είχε κολλήσει και στο παρελθόν γιαυτό πήγε το αυτοκίνητο σε συνεργείο, όπου όμως τον διαβεβαίωσαν ότι «δεν έχει τίποτα».

Ο δικηγόρος του είπε ότι ετοιμάζει αγωγή εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας Ρενό γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του πελάτη του.

Η Ρενό επιφυλάχθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργεί η γαλλική τροχαία για το περιστατικό. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)