Στο νησί του Γκουάμ θα τους «ψεκάσουν», αλλά για καλό σκοπό !!!

Αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται οι κάτοικοι του Γκουάμ, αφού ένα συγκεκριμένο είδος φιδιού απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το οικοσύστημα του νησιού.

Έτσι οι Αρχές αποφάσισαν να «ψεκάσουν» το νησί με νεκρά ποντίκια ως δόλωμα για τα φίδια. Με τη διαφορά ότι στα νεκρά ποντίκια θα έχουν τοποθετήσει ένα δηλητηριώδες φάρμακο.

Το συγκεκριμένο είδος φιδιού, γνωστό ως brown tree snake, έφτασε κατά λάθος στο νησί του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου με αμερικανικά μαχητικά.

Από τότε έγινε κυριολεκτικά η μάστιγα της περιοχής, αφού έχει εξαφανίσει πολλά είδη πουλιών.

Το όλο σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου με αφετηρία τη στρατιωτική βάση που διατηρούν οι ΗΠΑ στο νησί. Η ζούγκλα γύρω από τη βάση είναι το σημείο που συγκεντρώνεται το συγκεκριμένο φίδι.

Συνολικά θα πέσουν από ελικόπτερα 2.000 ποντίκια. Στόχος δεν είναι να εξολοθρευτεί παντελώς το φίδι, αλλά να μπορέσει να ελεγχθεί ο πληθυσμός του.

Το Γκουάμ αποτελεί μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ. Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατακτήθηκε από τους Ιάπωνες, οι οποίοι φέρθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα στον πληθυσμό.

Απελευθερώθηκε το 1944.


Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)