Τα δωρεάν φροντιστήρια επιστρέφουν στα σχολεία !!!

Τα κρατικά «φροντιστήρια» επιστρέφουν! 

Το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας που «κόπηκε» πριν από δύο χρόνια από την εκπαίδευση, επιστρέφει από τον ερχόμενο μήνα σε όλα τα γυμνάσια της χώρας και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε όλα τα λύκεια, προκειμένου να βοηθήσει στην προετοιμασία των μαθητών εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας θα χρησιμοποιηθούν εφέτος 7.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα δουλεύουν στα σχολεία από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, με καθημερινή όμως... αξιολόγηση. 

Όποιο απογευματινό τμήμα δεν λειτουργεί σωστά και μένει με λιγότερους από πέντε μαθητές θα κλείνει, οι μαθητές του θα ενσωματώνονται σε διπλανό απογευματινό τμήμα και ο εκπαιδευτικός που δούλευε σε αυτό επίσης θα... κόβεται. 
Το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει εφέτος το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας που είχε λειτουργήσει με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα αξιοποιώντας τα κονδύλια μεγάλου κοινοτικού προγράμματος, από το οποίο θα διατεθούν 50 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στόχος είναι η αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα, ενώ όλοι οι καθηγητές που θα προσληφθούν εφέτος αλλά και τις επόμενες χρονιές θα είναι από τον πίνακα των αναπληρωτών. 

Η σχετική υπουργική απόφαση υπεγράφη τις προηγούμενες ημέρες, μόλις στις 21 του μήνα, ενώ στην επιλογή των εκπαιδευτικών θα μετρήσει η προϋπηρεσία τους. Όπως προβλέπεται από την απόφαση αυτή, το σχολείο θα προτείνει αλλά την τελική επιλογή θα κάνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)