Το ελικόπτερο-ρομπότ που «σαρώνει» διατηρητέα κτίρια κατασκευάστηκε στην Ξάνθη (video)

Μπορεί τεχνολογικά να φαίνεται απλό, αλλά πρακτικά οι δυνατότητες ενός τηλεκατευθυνόμενου  μικρού ελικοπτέρου για την καταγραφή και ανάδειξη πολιτιστικών μνημείων, είναι εντυπωσιακές. 

Στο Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ της Ξάνθης, που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, ανάμεσα στις έρευνες και τις καινοτομίες που αναπτύσσουν και εξελίσσουν, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής τεχνολογίας, γεννήθηκε η ανάγκη για την ύπαρξη ενός τηλεκατευθυνόμενου εργαλείου που θα φωτογραφίζει και θα «σαρώνει» ηλεκτρονικά διατηρητέα κτίρια – όπως αυτά της Παλιάς Πόλης- για την καταγραφή και παρουσίασή τους σε 3d απεικονίσεις και άλλες εργασίες.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα μικρό ελικόπτερο που λειτουργεί με 4 μικρούς και αυτόνομους κινητήρες, πλήρως τηλεκατευθυνόμενο το οποίο φέρει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, τηλεχειριζόμενη επίσης, με την οποία έχει τη δυνατότητα να καταγράφει ηλεκτρονικά όλο το κτίριο από κάθε πλευρά. 

Έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί σε ύψος εκατοντάδων μέτρων και να «σκανάρει» τις συγκεκριμένες περιοχές, για τις οποίες θα έχει προγραμματιστεί με βάση συντεταγμένες από το google maps, χωρίς άλλη παρέμβαση, ενώ στη συνέχεια να επιστρέψει εκεί απ΄όπου απογειώθηκε.

Ο φακός του XanthiPress.gr κατέγραψε μια δοκιμαστική πτήση του μικρού ρομποτικού μηχανήματος, χωρίς το κέλυφός του και τη φωτογραφική μηχανή.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)