Διασκευή τραγουδιού του Μπομπ Μάρλεϊ γίνεται viral στη Σαουδική Αραβία !!! (video)

Μία διασκευή του γνωστού τραγουδιού No Woman, No Cry του Μπομπ Μάρλεϊ που διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητο, γίνεται viral. Ο τίτλος της; «No Woman, No Drive».

 

Αν και επισήμως η χώρα δεν απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, ωστόσο δεν εκδίδονται διπλώματα οδήγησης για αυτές.

Ισχυροί κληρικοί με επιρροή στη μοναρχία προειδοποιούν ότι εάν αρχίσουν να οδηγούν οι γυναίκες, αυτό θα οδηγήσει στην εξάπλωση της «ακολασίας».

Ωστόσο, αρκετές γυναίκες στη χώρα αψηφούν την απαγόρευση και τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει στους δρόμους με τα οχήματά τους, παρά τις προειδοποιήσεις και τις απειλές της κυβέρνησης.


Ο Σαουδάραβας κωμικός, Χισάμ Φαγκίχ, δημοσίευσε στο YouTube το βίντεο με το σατυρικό τραγούδι του το Σάββατο, το οποίο περιλαμβάνει στίχους όπως: «οι ωοθήκες σας είναι ασφαλείς και υγιείς και μπορείτε να κάνετε πολλά, πολλά παιδιά».

«Είμαι καλλιτέχνης και κοινωνικός ακτιβιστής. Δεν ακούω μουσική, αλλά όταν σπούδαζα στις ΗΠΑ, άκουσα αυτό το τραγούδι από εκείνον τον τζαμαϊκανό τύπο και τράβηξε την προσοχή μου. Αποφάσισα να το αποδώσω με δικό μου τρόπο: με στίχους που να αφορούν την κουλτούρα μου» είπε.

Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια άτομα έχουν δει το βιντεάκι του Χισάμ Φαγκίχ στο YouTube.

Tο υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας έχει προειδοποιήσει πως όποιος αγνοήσει την απαγόρευση θα αντιμετωπίσει συνέπειες, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές.


Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)