Ανακαλύφθηκε κουνούπι 46 εκατομμυρίων ετών με αίμα στο στομάχι του !!!

Ένα κουνούπι ηλικίας 46 εκατομμυρίων ετών με αίμα στο στομάχι του ανακάλυψαν επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν.

Χρησιμοποιώντας τελευταία τεχνολογία, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοντολογίας Dale Greenwalt,  κατάφεραν να παράγουν μια λεπτομερή χημική εικόνα των περιεχομένων στο στομάχι του κουνουπιού.

Προσδιορίζοντας με επιτυχία το τελευταίο γεύμα του εντόμου, οι ερευνητές απέδειξαν ότι όλα αυτά τα χρόνια τα κουνούπια τρέφονται με αίμα και ενδεχομένως στο παρελθόν επιτίθονταν ακόμα και στους δεινόσαυρους.

Το κουνούπι εντοπίστηκε στις οροσειρές της Μοντάνα και εκτιμάται ότι πέθανε λίγο μετά τον σχηματισμό τους.

Το σώμα του διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση επειδή, αμέσως μετά το τελευταίο γεύμα του, το κουνούπι εγκλωβίστηκε σε σχιστολιθικά πετρώματα, όπου η οργανική ύλη αποσυντίθεται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα, το έντομο περιβαλλόταν από λάσπη, η οποία συμπίεζε μεν το σώμα του χωρίς ωστόσο να το παραμορφώσει.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, θυμίζει την ταινία Jurassic Park, όπου οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν γενετικό υλικό δεινοσαύρου που εντόπισαν σε απολιθωμένο κουνούπι για να αναστήσουν τα γιγάντια ζώα.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι πιθανότητες να εντοπιστεί και να ανακτηθεί DNA προϊστορικού ζώου από ένα κουνούπι είναι ελάχιστες.

«Ξέρουμε ότι το DNA δεν διατηρείται, ούτε κάποιος θα καταφέρει να το εντοπίσει σε απολιθώματα μέχρι να αναπτύξουμε νέα τεχνολογία», δήλωσε ο Δρ. Greenwalt.
http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)