Απίστευτο φυσικό θέαμα στον ποταμό Tisza !!! (pics+video)

Κάθε χρόνο, από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, ένα απίστευτο φυσικό θέαμα μεταμορφώνει τον ποταμό Tisza της Ουγγαρίας και τον κάνει να μοιάζει με ανθισμένο λιβάδι. 

Ο λόγος; Εκατομμύρια πεταλούδες του είδους Palingenia longicauda καλύπτουν την επιφάνεια του νερού αλλά και τον ουρανό και φτερουγίζουν πάνω από το ποτάμι δημιουργώντας εκπληκτικές εικόνες που διαρκούν τρεις τέσσερις μέρες. 

Το μοναδικό αυτό γεγονός συχνά αναφέρεται ως άνθιση του Τίσα από τους ντόπιους και είναι από τα πιο συναρπαστικά φυσικά φαινόμενα στους ποταμούς της Ευρώπης.
Το συγκεκριμένο είδος πεταλούδας ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους (3 χρόνια περίπου) στην ανάπτυξη των προνυμφών στη λάσπη στο βυθό του ποταμού. 
Μετά την εκκόλαψη οι ενήλικες «άνδρες» έχουν μόνο λίγες ώρες για να βρουν ένα θηλυκό και να ζευγαρώσουν πριν πεθάνουν. Μετά το ζευγάρωμα, τα θηλυκά πετούν πάνω από την επιφάνεια του ποταμού δημιουργώντας το εν λόγω απίστευτο θέαμα. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ποταμός Tisza είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο, κάτι που τον καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό σε ντόπιους και ξένους.
http://patrasevents.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)